Efter framgångarna med den Free-inspirerade Nike TW’13 lanserar nu Nike Golf ännu en sko, den här gången för både tjejer och killar.

I slutet av augusti släpps Nike FI Impact med en Free-inspirerad sula som ger den rörelsefrihet och markkontakt som golfare behöver.

Liksom Tiger Woods feedback banade väg för den första Free-inspirerade golfskon har Suzann Pettersen nu hjälpt Nikes utvecklare att ta fram den första Free-inspirerade golfskon för damer, Nike FI Impact.

Pettersen som länge förespråkat traditionella golfspikar insåg snabbt att hon kunde få lika mycket kraft även utan dem. Hon premiärspelade skorna i LPGA LOTTE Championship och vann tävlingen med fyra rundor under par.

"När jag först provade dem så kunde jag knappt vänta att få spela en tävling med dem", sade Pettersen. "Jag känner verkligen marken och kan få ut kraften i min sving".

Den Nike Free-inspirerade sulan på Nike FI Impact är avsedd att tillåta fotens naturliga rörelse och samtidigt ge skydd och grepp som en lätt prestandagolfsko. Med längre kontakt med marken och bättre utnyttjande av fotens energi ger det mer kontroll och kraft.

I herrversionen av FI Impact används också Nike Dynamic Fit-systemet för att stödja foten. En Nike Free-inspirerad plattform och en vattentät ovandel ger ökad flexibilitet samt håller fötterna torra, svala och sköna. Nike ger ett års begränsad garanti på att de är vattentäta.

Du kan köpa herrmodellen av Nike FI Impact i slutet av augusti. De kostar ca. 1300 kronor och finns i färgerna Black/Metallic Silver, Light Base Grey/Black och MD Base Grey/Black/Team Orange/Vivid Blue. 1 januari 2014 kommer även Black/Venom Green och Military Blue/White/Venom Green/Black.

Även för damer släpps Nike FI Impact i slutet av augusti och priset är detsamma som på herrmodellen. Färgalternativen är White/Vivid Pink och Black/Polarised Blue/White

Länkar