Vi är många som drömt om en egen launch monitor för träning och bara för att leka med. Det är tyvärr svårt att motivera sexsiffriga belopp för en FlightScope eller Trackman när man frågar hustrun om man får investera lite i det som inte alls är en leksak oavsett vad hon säger.

Men när det nu snart är dags för Sverigelansering av Flightscopes lilla Mevo, en portabel launch monitor som får plats i fickan och inte kostar mer än drygt sex tusenlappar så blir det ju en annan fråga. Det fyndet kan ju inte ens frugan säga nej till!

Det finns ännu inte så mycket information att tillgå om det lilla kraftpaketet, men av allt att döma är det en riktig launch monitor om än i ett pyttelitet format. Den inbyggda radarn ger data till "hjärnan" som sedan räknar ut allsköns detaljer. Mevo synkas också ihop med din iPhone (ingen Android-funktion ännu) så att du kan filma svingen samtidigt som du får siffror på den.

I appen som ansluts via Bluetooth kan du se realtidsdata som bollhastighet, klubbhastighet, utgångsvinkel, carry och till och med spinn (mätning av spinn förutsätter dock att du köper till ett litet paket med metallklisterprickar som ska sitta på på bollen för att mata radarsystemet med data).

Inom kort hoppas jag få prova Mevo och det är ingen högoddsare att det snart kommer att finnas en bland de andra golfprylarna i mitt garage! En som redan "tjuvstartat" är long driving-världsmästaren Joe Miller och han rapporterar att Mevo klarar +400 yards. Pust, vilken lättnad!

 

Länkar