Den stora försäljningen av skor och handskar har givit FootJoy ett mycket starkt fotfäste(!) på golfmarknaden och därför var det naturligt att bredda sortimentet med en klädkollektion. Redan 2012 inledde man sin satsning i USA, Kanada och i Storbritannien, och nu är det dags för resten av Europa, Mellanöstern och Sydafrika.

Kollektionen består enbart av golfkläder, utvecklade med högteknologiska material där modern design kombineras med funktioner som inte begränsar golfsvingens unika rörelser. FootJoy kommer också att släppa kollektion för vår/sommar och en för höst/vinter.

Eftersom golfspelare i olika regioner är olika stora och vill ha olika snitt och skärning på sina kläder, varför sortimentet innehåller många olika färger, stilar och designer samt två distinkta snitt. En mindre damkollektion finns även med pikétröjor, merinoulltröjor och västar, utöver befintliga regn- och vindkläder.

Flera tourspelare kommer under säsongen att synas i FootJoys nya kollektion och en av dessa är Öijareds Oscar Florén. Andra namn är Ricardo Santos, Anders Hansen, Martin Wiegele, Brett Rumford och George Coetzee.

Vår- och sommarkollektionen kom till shoparna redan 1 mars och några prisexempel finns i bildgalleriet.

Länkar