Inspirationen kommer från en annan fartfylld värld när man hänvisar till en sportbil. De har den bredaste punkten och spoilern högt upp för att få lägsta möjliga luftmotstånd. På samma sätt funkar det på en driver. Vill du ha en snabb driver måste bredaste punkten ligga högt upp och långt bak för att inte få baksug. En hög midja höjer dock tyngdpunkten, vilket skapar mer spinn i bollen och det i sin tur leder till kortare slag.

För att få till den perfekta kombinationen av en snabb driver och låg tyngdpunkt ändrade Cobra geometrin totalt i sin driver. Nya KING F9 Speedback har en hög midja, men också en köl med en vikt placerad långt bak och lågt ner. Resultatet är Cobras längsta driver någonsin.

Här är alla delar som gör Cobra KING F9 Speedback så unik:

 • Speedback Aero Design 
  Hög midja, mjukt rundade kanter och Aero Trips på ovan- och undersidan minimerar luftmotståndet.
 • Low CG Speedback 
  Kölen med en tungstensvikt sänker tyngdpunkten vilket ger lägre spinn – utan att störa aerodynamiken.
 • CNC Precision Milled Face 
  För att ligga så nära tillåtna värden av trampolineffekt som möjligt fräser man träffytan. Det är Cobra ensamma om.
 • Forged E9 Face 
  Andra kör med rund sweet spot, men Cobra kör med en elliptisk som går från låg häl till hög tå. För att det är så golfare träffar.
 • Dual Roll 
  Träffytan är inte rak utan rundad. Och med olika radier ovanför och under mitten blir resultatet bättre vid träffar högt eller lågt.
 • Carbon Wrap Crown 
  I år har Cobra utvecklat kolfibertoppen så att den inte bara ligger som ett lock, utan även böjer sig ner runt kanten. Det ger en stabilare konstruktion som inte rör sig lika mycket vilket leder till längre och rakare slag.
 • PWR Ridges 
  Veck på kolfiberovansidan förbättrar aerodynamiken samtidigt som klubban blir stabilare för längre slag.
 • Premiumskaft
  Som standard kan du välja mellan UST Helium, Fujikura Atmos Blue, Project X HZRDUS Smoke och Fujikura Atmos Black. Vid custom fitting finns en uppsjö av andra skaft också tillgängliga utan extra kostnad.

Cobra KING F9 Speedback Driver kostar 4499 kronor och kommer till shoparna 18 januari 2019.

Länkar