PINGs senaste G-serie med förlåtande klubbor, G25, offentliggjordes på årets första vardag och innehåller en justerbar driver med mattsvart huvud, träklubbor och hybrider i samma härliga finish samt järnklubbor som ska vara mycket förlåtande, men inte se för klumpiga ut.

Driver
Det här är PINGs största och mest förlåtande huvuddesign, och med en lätt och aerodynamisk justerbar hosel kan spelaren optimera utgångsförhållanden, så kallad Trajectory Tuning Technology. Som på PING Anser kan en halv grads loft läggas till eller dras ifrån, vilket är aningen snålt med tanke på konkurrenternas drivers där vissa kan justeras uppåt fyra grader.

Det mattsvarta huvudet är på 460 cc och helt i titan, med tyngdpunkten lägre och längre bak än någon annan PING-driver. Träffytan har variable tjocklek för högre bollhastighet, vilket ger mer längd. Standardskaftet är TFC 189D – ett lättviktsskaft med hög balanspunkt, särskilt utvecklat för G25-drivern.

Redan i PGA-tourens premiärtävling på Kapalua sätter PING-spelarna Bubba Watson, Louis Oosthuizen och Hunter Mahan G25-drivern i spel, medan vi andra snällt får vänta tills februari innan vi kan köpa den – då för lite drygt 3000 kronor.

Fairwayklubbor och hybrider
G25-familjens fairwayklubbor och hybrider är även de mattsvarta. Precis som drivern har fairwayklubborna tyngdpunkten lägre och längre bak, för bättre utgångsvinkel och mer förlåtande egenskaper.

Hybriden ser inte längre ut som en kompakt järnklubba, som föregångarna G15 och G20, utan ser nu mer ut som kusinen i20. Tyngdpunkten är progressivt närmare träffytans sweetspot för att ge förlåtande egenskaper utan att offra kontroll.

Fairwayklubborna kommer att kosta 2125 kronor och hybriderna 1815 kronor.

Järnklubbor
Nya G25-järnen är mörka, men tyvärr inte lika mattsvarta som drivern, träklubborna och hybriderna. De ska dock vara mycket förlåtande, med bra känsla och längdkontroll, trots att de är betydligt smäckrare än företagets tidigare klubbor i kategorin för mycket förlåtande järn.

Sulorna är progressivt bredare mot de längre klubborna och med en lite tunnare topplinje och mindre offset kanske även lite bättre spelare sneglar mot G25 i stället för lite mer svårhanterade alternativ.

G25-järnen kommer att kosta 855 kronor per klubba med stålskaft, 1067 kronor med grafitskaft.

Länkar