Game Golf är ett helt nytt sätt att hålla reda på din golf. Och den är ordentligt fälttestad av bl.a. Graeme McDowell i US Masters och US Open samt av Lee Westwood i Tour Championship, French Open och AT&T Pro-Am.

Det handlar om en liten enhet med GPS, Bluetooth LE, NFC, kompass, accelerometer och gyrometer. Denna fäster du vid höften och sedan sätter du små pluggar i det lilla hålet i greppet på varje klubba innan du ger dig ut och spelar.

När du ska slå för du bara den lilla pluggen mot huvudenheten så upprättas en radiokontakt och enheten registrerar ditt slag med info om var du är och vilken klubba du använt. Information från 36 hål kan lagras i enheten och denna sänds sedan via Bluetooth eller USB till GAME-plattformen.

Du kan nu se en komplett beskrivning av din runda i din smartphone eller dator, och dela med dig av hela rundan eller enskilda kategorier på Facebook eller Twitter. Men den riktiga poängen är att du efter ett tag har tillgång till äkta statistik för hur långt du egentligen slår med olika klubbor. Och vart du slår. Och vilket resultatet blir.

Driving distance, greens in regulation, scrambling. All den statistik som annars bara proffsen har tillgång till får du nu i din smartphone. Med den här informationen vet vilken klubba du egentligen ska välja från olika avstånd och tillsammans med din instruktör kan du också träna på de saker som ger störst effekt.

Utöver detta finns även funktioner för att jämföra ditt spel på olika banor och med olika klubbar, jämföra med andra spelare på en bana och till och med jämföra dig med proffsen. Och så finns såklart utmaningar och små tävlingar.

Huvudenheten och 18 pluggar (fyra reservpluggar) kommer att kosta 249 dollar, inklusive ett års abonnemang. Inget svenskt pris är ännu känt. Lanseringsdatum var enligt uppgift femte mars i USA, men hemsidan hänvisar fortfarande till crowdfunding-sidan som finansierat projektet.

Så snart vi fått en testenhet återkommer vi med ett ordentligt fälttest.

Länkar