Föga överraskande (efter att redan ha testat Callaway-prylar på touren) skrev regerande Masters-vinnaren Sergio Garcia på för Callaway. Det blir en full bag med Callaway-klubbor, en Odyssey-putter och Callaway Chrome Soft-bollar.

"Jag är väldigt glad för mitt byte till Callaway", sade Garcia. "Efter att ha testat olika märken har jag kommit fram till att Callaways teknik och innovation kommer att hjälpa mig att få ut maximalt på mitt spel, och att kunna prestera på topp.”

Från Callaway berättar man om hur man finjusterat alla klubbor för Sergio, och att launch monitorn visade hur deras Jailbreak-teknik i drivern gav spanjoren mer längd från tee. Apex-järn, Mack Daddy 4-wedgar och Chrome Soft-bollen sägs också ge honom enastående kontroll på inspelen och kring greenerna.”

Ökänd för sin inte alltid helt fantastiska puttning är det kanske mest intressanta om Sergios Odyssey-putter får hänga med. Den är ju från rätt "stall" och han har redan vunnit med den. Det är en aningen märklig pjäs i form av en mallet med tåhäng, men den ska släppas offentlig meddelar Sean Toulon, SVP, Callaway Golf & GM, Odyssey Brand.

Utöver Callaway-kontraktet har 37-årige Garcia också fyllt på kassan med ytterligare stålar via ett kontrakt med Adidas. Där får han sällskap av Xander Schauffele (PGA-tourens rookie förra året) och Tyrell Hatton som alla kommer att spela i Adidas-kläder och Adidas-skor.

Exakt vilka pengar det rör sig om är kanske inte så intressant, men det har sannolikt kostat Callaway en del flis att ta över Garcia, som tidigare hade TaylorMade-klubbor i bagen. TaylorMade i sig har ju nyligen sålts av Adidas för en spottstyver (relativt sett), sannolikt i syfte att skära ned på kostnaderna. Det var dock inte synd om dem när de fick bära TaylorMade, eftersom Adidas 2016 hade intäkter på runt 19 miljarder dollar. Och det är ju också pengar.

Du kan följa Sergio och hans nya grejer via Twitter och Instagram: @TheSergioGarcia

Länkar