Krutröken har skingrats efter den rafflande duellen och Garcia har påbörjat den traditionella turnén med sin gröna kavaj. Det går till och med ett rykte om att han ska ha den på sig på sitt bröllop. Den som tror på såna rykten bör dock fundera på vem det är som brukar bestämma i sådana frågor. Hans fästmö Angela Akins kanske inte är lika imponerad av den gröna färgen.

Garcia hade, liksom den andre deltagaren i den rafflande duellen, Justin Rose, bagen full med TaylorMade-utrustning och Addias-kläder från topp till tå. Följande är en genomgång av hans utrustning.

Sergio spelar helt nya 2017 M2-drivern med 9,5° loft och ett MRC Kuro Kage Silver TiNi 80XTS-skaft samt 2017 M1-fairwayklubbor med 15° och 19° loft – båda med samma skaft som i drivern för att ge honom en konsekvent känsla.

Järnen är nya P750 Tour Proto, J3-PW, med Nippon N.S. Pro Modus Tour 130x-skaft och motbalansering som hjälp för vändningen och för att få klubban bättre på planet.

Han har bara två wedgar i bagen. Och med hans "spanish hands" räcker det gott. Det är nya Milled Grind med 54° och  58° loft, och de har samma Nippon N.S. Pro Modus Tour 130x-skaft som järnen.

Med ett rykte om sig att vara lite suspekt med de halvkorta puttarna har Garcia valt att spela med en Spider Tour Red-putter som han tycker är enklare att sikta med och få en konsekvent rull. Ett SuperStroke 1.0P-grepp med europeisk blå/gul färgkombination kompletterar ensemblen.

Hans TP5-boll har nummer 49, vilket är hans mammas födelseår, och det var den sjätte segern för TaylorMades nya boll (Garcia vann även i Dubai med TP5-bollen).

Utöver klubborna använde han Tour Preferred-handske, adidas Golf climachill-tröjor, adidas Golf Ultimate365 3-Stripes-byxor och adidas Golf Powerband BOA BOOST-skor.

Se Sergio Garcias avslutningsrunda här.

Länkar