En bra golfklocka ska vara tydlig, ha många bra funktioner och smidig att hantera. Garmin Approach S40 levererar check, check och check på det. Men om det är allt så riskerar den att bli en sån där grej som du glömmer att ladda, som du glömmer att ta med dig eller helt sonika glömmer att använda även om du råkat ladda den och ta med den ut på banan.

Därför är en mångsidig smartwatch med golf-GPS så mycket bättre. Den kan bli din "go to watch" som du har på armen jämt och bara ställer om till golffunktion när du peggar upp på ettan och sedan ställer om till någon av de andra funktionerna. Nya Approach S40 mäter inte bara steg (på banan såväl som utanför den), den håller också reda på din sömn och har inbyggda aktivitetsprofiler för promenader, löpning och cykling.

Du kan köpa Garmins nya Approach S40 i flera olika färger – som av någon anledning har olika pris – och armbandet har en snabbkopplingsfunktion så att du kan byta till andra färger och material så att du verkligen känner att du får en klocka som passar dig och din stil.

Golffunktioner
Approach S40 har AutoShot-analys som automatiskt registrerar dina slag så att du kan analysera rundan i Garmin Golf-appen. Du får avstånd till framkant, bakkant och mitten av green samt till hinder och doglegs. Här finns 41 000 förinstallerade banor och du får fri tillgång till automatiska banuppdateringar.

Det finns också en smart greenvyfunktion där du kan ställa flaggan rätt och få ett exakt inspelsavstånd. Här finns scoring som du kan ladda upp till Garmin Golf-appen där du också får automatiska banuppdateringar, kan granska statistik i realtid under spelet eller efteråt.

Övrigt
Batteriet i Approach S40 räcker till ungefär tre rundor (femton timmar säger Garmin) och du kan använda smartwatch-funktionerna i 10 dagar på en laddning. För dig som vill gå ett steg längre kan du också köpa Approach S40 i paket med tre Approach CT10-klubbsensorer för ytterligare spelanalys.

Som vilken annan smartwatch som helst kan Approach S40 – via Bluetooth-koppling till en smartphone – visa smarta aviseringar för inkommande samtal, sms, mejl eller meddelanden direkt på urtavlan.

Du kan köpa Approach S40 redan nu och den gråa kostar 2999 kronor medan den svarta och ljust guldfärgade kostar 3299 kronor. Paketet med Approach S40 och tre CT10-sensorer kostar 3899 kronor

Länkar