Den som använt Garmins Approach S20 eller Approach S60 har redan kunnat hålla reda på hur spelet ser ut. Klubbvalet har dock varit lite meckigt och inte alltid så smidigt att använda under en runda.

Nu kommer Approach CT10, som liksom Arccos 360, ShotScope och Game Golf är små sensorer som skruvas i greppänden och identifierar vilken klubba som används. När de parats ihop med din Garmin-klocka kan du se alla slag du slagit och analysera bland annat "strokes gained" och andra statistikkategorier i Garmin Golf-appen.

Garmins Approach CT10 håller även reda på din puttning och om systemet fungerar som utlovat är det sannolikt en fullgod konkurrent till övriga aktörer på marknaden för statistikinsamling. Fyra års batteritid utlovas och möjlighet att själv byta batteri – ett steg upp från Arccos 360 där man inte själv kan byta.

Du kan köpa ett set med 14 sensorer eller ett startpaket med tre sensorer och köra AutoShot på resten. Oklart varför man skulle göra det, eftersom man då lika gärna kan köra det över hela linjen. Priset är 3299 för 14 sensorer – och då tillkommer golfklockan. Där kan Garmin få svårt att konkurrera med övriga aktörer.

Länkar