Foresight Sports och deras launch monitorer med höghastighetskameror är inte så kända i Sverige, där radarmaskinerna Trackman och Flightscope har större delen av marknaden. Utomlands har företaget dock en mycket stor marknadsandel inom launch monitorer och golfsimulatorer. Enligt många är deras data dessutom bättre än de som levereras av radarenheter.

Nu kommer nya GCQuad, världens första så kallade quadrascopic launch monitor, med fyra ultrahöghastighetskameror som levererar både boll- och klubbdata med oöverträffad precision i en enskild enhet.

Foresight GCQuad är ett under av innovation och avsedd för utprovare, instruktörer, spelare och några av världens mest berömda coacher som nu får ett fullständigt spektrum av realtidsdata för både bollen och klubban.

Egenskaper för nya GCQuad:

  • Utökat område för bollen. Träffzonen är upp till sex gånger större än företagets tidigare GC2- launch monitor med HTM-tillägget.
  • En inbyggd siktpinne som underlättar uppställningen.
  • En barometersensor som gör att väder- och höjdförhållanden kan beaktas och ge så korrekta värden som möjligt.
  • Inbyggd infraröd ljuskälla som inte kräver några utbytbara blixtmoduler.
  • Utbytbart litiumbatteri med lång hållbarhet som förenklar användningen på rangen, oavsett om det är utprovning, instruktion eller träning.
  • Större display som fungerar lika bra ute som inne.
  • Fler anslutningsmöjligheter, både Wifi och USB.

Insamlade data kan visas på enhetens egen display  eller via Foresights Performance Fitting-app samt via en 4K-redo FSX-programvara. Alla data kan göras tillgängliga online.

Det finns inget pris angivet i pressreleasen, men gissningsvis kostar en sån här maskin en rejäl slant. Det ska dock ställas i relation till hur mycket t.ex. en Trackman- eller Flightscope-enhet kostar.

Länkar