När jag först fick G/FORE så var det i form av handskar med skumma färger. När jag sedan såg Bubba Watson spela i ett par G/FORE-skor med fräcka mönster blev jag lite intresserad.

Det par skor jag nu testat är av det lite mer klassiska hållet än Bubbas skor och faktum är att Phil Mickelson, som ju är känd för att vara en aning mer elegant, spelar i G/FOREs Gallivanter.

Mina Gallivanter Saddle anlände i en flashig låda och när jag packade upp dem imponerades jag av hur snygga de var, hur mjukt ovandelens skinn var och av den fräcka sulan. Premiumkänslan var tydlig!

Designern bakom G/FORE är fashion-designern Mossimo Giannulli. Han kombinerar mode med klassisk golf och har producerat en hel del riktigt fräcka skor. Gallivanter är också en sko med en traditionell stil, nästan som gamla klassiska FootJoy-skor från förr.

På banan levererar Gallivanter Saddle också riktigt bra. Den spiklösa sulan har kanske inte mest grepp av alla skor jag provat, men man står stadigt i alla lägen och bara någon enstaka gång har jag råkat halka till. Sulan är dessutom riktigt snygg att se på med sin genomskinliga plast över G4-logon.

Utöver att leverera "comfort right out of the box" är skorna också väldigt lätta trots att det lyxiga skinnet känns så tjockt att skorna borde vara tunga.

Den härligt mjuka känslan kompletteras med en urtagbar innersula och extramjuk sockliner som ger komfort utöver det vanliga. Det enda man kan anmärka på är att de inte ventileras så bra som man kunde önska. Det var rätt skönt att ta av dem efter en heldag med en golfrunda och en lång resa hem via bil, flyg och tåg.

Det är väl värt att investera i ett par G/FORE Gallivanter om du vill ha ett par riktigt sköna golfskor som du också kan ha utanför golfbanan. Varning dock för att din bättre hälft (som min) har lite att anmärka på om du går i ett par golfskor till vardags. Ordinarie pris är 1790, men jag såg nyligen ett par på rea online. Det finns flera olika stilar att välja på – helvita blir nog mitt nästa par Gallivanter …

Länkar