Inför Open Championship på Muirfield meddelar Golf Pride att oberoende data visar att 82 % av spelarna använde företagets grepp i årets US Masters och att motsvarande siffra i US Open var 79 %.

Golf Pride har i många år varit det vanligaste greppet i tourbussarna och de flesta Major-vinnare använder företagets grepp. Åtta av de senaste tio vinnarna i US Masters och US Open använde Golf Pride-grepp medan nio av de senaste tio vinnarna i Open Championship samt sju av de senaste tio vinnarna i US PGA Championship förlitade sig på grepp från Golf Pride.

Golf Pride är mäkta stolta över att ha tagit en så dominerande position på alla de stora tourerna och det är lite imponerande att man lyckats göra det trots att man inte betalar spelarna för att använda deras produkter, till skillnad från många andra tillverkare som skryter med hur många spelare som använder deras klubbor och bollar.

Inför Open Championship har Golf Pride levererat många BCT-grepp (Brushed Cotton Technology) med helcord eftersom dessa enligt företaget har 22 % bättre grepp än vanliga grepp när det regnar, vilket ju inte är helt ovanligt på de brittiska öarna.

Bland konsumenter är det mest efterfrågade Golf Pride-greppet enligt några shopar just företagets flaggskeppsprodukt, Multi-Compound, med sin tvådelade funktion. Billigare grepp finns både från Golf Pride och andra tillverkare, men var noga med att få provat ut greppet så att du får rätt tjocklek – en underskattad faktor när det gäller golfklubbor.

Att byta gamla och nötta grepp på sina klubbor är troligen det billigaste sättet att scora bättre. Proffsen, som inte har samma ekonomiska vardag som vi, byter ofta, ibland varje vecka - hur ofta byter du dina grepp?

Länkar