Golfbuddy Laser Lite är som namnet antyder en lasermätare. Det är en snygg, smidig, kompakt och lätt enhet som inte bara ger dig ett snabbt mått till flaggan, den har också en så kallad slope-funktion (kan stängas av på tävling) som visar hur långt ett slag spelas när du mäter uppför eller nedför.

Sökaren har mycket tydlig optik med sex gånger förstoring som gör det busenkelt att träffa flaggan på första försöket. Golfbuddys Laser lite har också en smidig vibration som meddelar när den låst på det närmaste målet.

Golfbuddy Laser lite levereras i en liten kartong som innehåller lasermätaren, ett CR2-batteri, en handlovsrem, en putsduk och en mycket smidig bärväska som är försedd med ett gummiband som håller mätaren på plats utan att du behöver dra igen dragkedjan varje gång du skjutit på en flagga.

Det finns tre olika lägen att välja på, Normal, Scan och Pin. De två senaste handlar om en scanningsfunktion där du får löpande mått när du flyttar sökaren respektive en funktion där du får ett snabbt mått till flaggan när det är mycket grejer bakom den.

När jag tog med den ut på banan fungerade den utan trassel och enda gången jag hade lite problem var när jag hade slope-funktionen på och fick ett jäkla skumt mått till en flagga som stod på en green en bra bit nedanför tee. Det tog mig ett par försök att hitta det "faktiskt" avståndet under "spelas som"-avståndet som visades mitt i sökaren. Utöver det levererade den vad den lovade och får garanterat följa med på fler golfrundor.

Det råder ingen tvekan om att detta är en riktigt bra lasermätare som utan vidare kan jämföra sig med de mer kända märkena på marknaden, men det som verkligen gör att GolfBuddy Laser Lite skiljer sig från mängden är priset. Bara 129,99 pund på Golfbuddys hemsida – och fri frakt på det – gör det här till en mycket svårslagen produkt.

Länkar