För de som inte satsar på touren eller fokuserar 100 % på golfen under en runda utan hellre vill vara lite social och skoja till det finns många olika sätt att betta på en golfrunda. Ett av de roligare sätten är den klassiska "djurparken".

Här handlar det om att sätta ett värde på olika slag och resultat, där till exempel den som slår i vatten får krokodilen och behåller den tills någon annan också slår i vattnet då denne får ta över krokodilen. Den som har kvar krokodilen när rundan är slut blir skyldiga de andra i bollen ett överenskommet värde, förslagvis utdelat i klubbhuset så att nesan blir större.

Utöver krokodilen finns bland annat kamelen för den som slår ned i en bunker, björnen för den som slår ut i skogen och ormen för den som treputtar. Många spelar djurparken utan "djur" medan andra snor ungarnas leksaker och delar ut mellan varandra. För den lite mer praktiskt lagde finns istället Vegas Golf Game, specialtryckta pokermarkers, för ändamålet.

Det är inte är lika förnedrande som att få ha ett gäng mjukisdjur hängande på bagen när man haft lite oflyt en runda, men det är nog så surt att behöva böja sig ned och plocka upp kamelen som polaren slänger fram när man duffat ned bollen i bunkern kort om greenen.

I High Roller-paketet finns 14 marker, utöver ovan nämnda även out of bounds, förlorad boll, sjua och åtta med förklarliga funktioner. Dessutom finns positiva marker som ger betalt till den som har dem när rundan är slut: enputt, birdie, närmast hål, sandy och chip-in. Den fjortonde markern är ett Wild Card som ni själva kan välja vad det ska betyda – t.ex. kan det vara en missad fairway och så får den som har Wild Card-markern betala fikat efter nio eller en öl i klubbhuset.

Är ni ett större gäng som spelar kan varje grupp ha en egen uppsättning Vegas Golf Game och så kan värdet för alla negativa marker samlas i en pott som delas ut t.ex. till den spelare som har bästa nettoscoren.

Du kan köpa Vegas Golf Game i din golfshop eller på www.golf3.se för 299 kronor och i paketet får du 14 marker i en tygpåse med instruktioner på engelska.

Länkar