Kittad har tidigare skrivit om olika prylar för att hålla din smartphone när du ska filma din sving, alla med det gemensamt att de sitter på såna där siktpinnar som var och varannan numera har i sin bag.

Det som däremot är mer sällsynt är kanske en bra gräsrange där du kan sticka ned siktpinnen och då faller ju hela idén lite. Nu har vi testat en produkt som passar betydligt bättre på ranger där underlaget är så hårt att du inte får ned en siktpinne.

Det är Joby, mest kända för sina Gorillapod-stativ, som har utökat produktportföljen med den nya serien, GripTight™, för smartphones med eller utan skal.

Gorillapod-stativet har tre ben som du kan ställa hur du vill och vi har provat att sätta den på en stol (se bilderna ovan), på en bag, på en vagn och till och med klämt fast det runt huvudet på en trätrea i bagen. GripTight-modulen klämmer åt om din smartphone så du behöver inte ta av eventuellt skal eller skydd.

Vill du filma din puttning går det utmärkt att ställa ned Gorillapod som en vanlig tripod eller klämma fast den över ett paket bollar för mer stabilitet. Klicka här om du vill se ett exempel på hur det kan se ut.

Utöver att fungera som filmstativ för din golfsving är GripTight också utmärkt på resa, som en extra hand vid Skype-samtal eller när man vill titta på film.

I paketet ingår det trebenta GorillaPod-stativet som också kan användas som stativ för vanliga kameror samt GripTight-enheten som håller din smartphone på plats. Du kan köpa GorillaPod GripTight Stand i välsorterade butiker och den kostar cirka 295 kronor.

Om du har en iPhone eller iPod Touch kan du också ladda ned den utmärkta GorillaCam-appen med self-timer, stop-motion och mycket annat.

Länkar