Jag ska erkänna direkt. Jag är en golfnörd. Kanske med betoning på nörd. Jag registrerar inte bara scorer utan jag försöker också hålla reda på var jag har spelat och har en lista med alla banor jag har spelat i olika länder. Och kanske är det för mig som Artigo nu släpper appen Golfguide & loggbok.

Konceptet med appen ”Golfguide & loggbok” för iPhone är att dokumentera spelade rundor och vara en hjälp för att välja bana när du ska spela igen. I stället för att samla på logobollar eller andra souvenirer från klubbarna finns alltid en personlig loggbok i mobilen. Här finns också betyg på banor som andra har spelat, vilket är värdefullt om du ska boka en resa någonstans och behöver hjälp med att välja banor.

I Golfguide-delen finns enligt uppgift alla golfbanor i hela världen, med t.ex. kontaktuppgifter, vägbeskrivning, betyg och annat. Guiden bygger på en specialutvecklad databas som underhålls och utökas dagligen (just utökas antyder för mig att alla banor inte finns med än, men det är kanske en petitess i sammanhanget).

Med loggboksfunktionen kan du lägga in spelade ronder i en personlig loggbok med all möjlig extrainformation, som medspelare, evenemang, resultat, betyg, foton, bilder på scorekort, m.m. Du kan sedan visa din golfhistorik i kronologisk ordning eller som en karta och sortera efter betyg, frekvens, länder, medspelare o.s.v. Naturligtvis kan allt delas via sociala media eller e-post.

Ett stort plus för appen är att den är helt gratis och kan hämtas via iTunes App Store redan nu. Den tycks dock inte finnas för Android (iallafall inte som jag kunde se) och det är lite tveksamt hur korrekt informationen är eftersom den glatt ville låta mig göra lite loggboksanteckningar för min runda på Bäckavattnet, som ju nu varit nedlagd i några år.

Länkar