Miljöpåverkan är kanske inte det första man tänker på när man står på tee, men varje dag slås det bort tusentals efter tusentals bollar och de är i de flesta fall tillverkade av material som inte är bra för naturen, och ibland även "kryddade" med tungmetaller.

Den som inte vill vara en miljöbov har ett utmärkt alternativ i form av Dixons fyra olika miljövänliga golfbollar, Earth, tourbollen Fire, längdbollen Wind och dambollen Spirit. Gissningsvis heter ingen boll Water eftersom det skulle vara en olycklig mental trigger ...

De fyra olika bollarna är utvecklade för olika kategorier av spelare, men är alla tillverkade i miljövänliga material som kan återvinnas till 100 %. Dixon kör också det gröna konceptet fullt ut med återvunnet material i förpackningen och miljötänk i alla tillverkningsled.

För att ytterligare reducera miljöpåverkan har man också ett återvinningsprogram där den som lämnar in ett dussin gamla golfbollar får 60 kronor rabatt på ett nytt dussin Dixon-bollar.

Om du också vill ha Moder Naturs hjälp (se videon ovan) så kanske Dixon-bollar är något för dig. Earth kostar 349 kronor per dussin, Wind 229 kronor, Fire 589 kronor och Spirit 279 kronor. De finns i välsorterade shopar eller kan köpas online på www.biogolf.se

Länkar