Ping är lite av en doldis när det gäller golfkläder (där antalet varumärken vida överstiger det någon golfkonsument kan förväntas hålla reda på). Det är dock värt att titta lite extra på just Pings kläder eftersom de inte bara ser snygga ut både på och utanför banan – det är också premiumkvalitet och högteknologiska prestanda in i minsta detalj.

Du kan köpa Ping-kläder i din shop eller online och priserna är konkurrenskraftiga, särskilt med tanke på hur hållbara plaggen är och den utmärkta tekniska innovation som man får på köpet.

Till hösten/vintern 2019 har man vidareutvecklat sin Sensor-teknikplattform samt erbjuder nu för första gången innovativ och revolutionerande PrimaLoft Gold Insulation med Cross Core Technology. Det låter avancerat – och det är också avancerat, men i princip handlar det om att med extremt låg vikt säkerställa att du har rätt kroppstemperatur – inte för kall och inte för varm.

Det magiska i det hela är det som kallas Aerogel och bland annat används av Nasa. Det här är det lättaste solida material som finns och består av 95 procent luft (alltså mer än träden på golfbanorna ... :) vilket ger det utmärkta isoleringsegenskaper. Kolla det intressanta Youtube-klippet - fantastiskt material!

I den senaste kollektionen fortsätter Ping leverera på sitt engagemang för att hjälpa golfspelare att både se så bra ut som möjligt och spela så bra som möjligt genom att kombinera pigga och moderna vinterfärger med prestandamaterial i premiumklassen och en orubblig detaljfokusering.

För herrar
Efter den överväldigande succén med Norse PrimaLoft-serien har PING utökat partnerskapet med det marknadsledande prestandaisoleringsvarumärket PrimaLoft till hösten/vintern 2019 med ett uppdaterat och bredare sortiment av högpresterande premiumplagg.

Till hösten/vintern 2019 har Norse PrimaLoft Vest ytterligare flyttat fram gränsen för värme med låg vikt genom att utnyttja det senaste inom prestandafokuserad isoleringsteknik. PrimaLoft Gold Insulation med CrossCore Technology är en revolutionerande fusion av PrimaLoft-mikrofibrer med aerogel som ger en aldrig tidigare upplevd värme.

Västen har också en vattentålig finish och är vändbar där ena sidan är chevronquiltad i svart medan andra sidan har en klar och effektfull Snorkel Blue-färg. Hela västen kan packas ned i en av fickorna vilket är väldigt smidigt och gör att den tar minimal plats i golfbagen. 

Sensor Dry 2.5, med regnjacka och regnbyxor, är företagets hittills mest avancerade regnkläder. Sensor Dry 2.5 ger optimalt vatten- och vindskydd i alla väder. Ett lätt, vattentätt, ventilerande och vindtätt stretchmaterial undanröjer alla distraktioner under rundan, oavsett väder.

Med feedback från PINGs tourspelare har Sensor Dry 2.5-jackan utvecklats för att passa perfekt tillsammans med den nya Norse PrimaLoft-västen för att ge enastående värme och vattenskydd under de kallaste och regnigaste dagarna.

Nya Norse PrimaLoft Jacket II och Norse PrimaLoft Zoned Jacket II är båda tillverkade med PrimaLoft Silver Active Insulation, en lätt, ventilerande och högpresterande isoleringsteknik med permanent vattentålighet för optimal komfort och bättre prestanda för golfspelare i alla förhållanden.

Nya Breaker Jacket och Breaker Vest har en isolerande quiltad panel på framsidan och borstad stretch-fleece på baksidan, vilket ger både värme och vattenskyddande egenskaper.

Norse PrimaLoft Jacket II
En helt isolerad jacka med en Ultrasonic-quiltad design på framsidan, utvecklad för enastående värme och spelbarhet. PrimaLoft Silver Active Insulation i hela plagget ger högpresterande värmeisolering med låg vikt samt vattentålig teknik som resulterar i en exceptionell värme även när plagget är fuktigt. Tillsammans med ett ventilerande yttermaterial i stretch ger detta en jacka med optimala prestanda under de kallare månaderna både på och utanför banan.

 • Sensor-plattform: Sensor Warm
 • Yttermaterial: 100 % polyester
 • Foder: 79 % nylon, 21 % elastan

Norse PrimaLoft Zoned Jacket II
En hybridjacka utvecklad för att bibehålla värme och skydda mot vinden så att spelaren kan vara varm och bekväm på banan under olika årstider. Zoned PrimaLoft Silver Active Insulation både på framsidan och ryggen kombineras med ett lätt yttermaterial med stretch för att säkerställa värme och fullständig rörelsefrihet genom hela svingen. Utmärkt ventilering och en vattentålig finish gör detta till den optimala hybridgolfjackan.

 • Sensor-plattform: Sensor Warm
 • Material: 100 % polyester

Norse PrimaLoft Vest
Norse PrimaLoft Vest är tillverkad med PrimaLoft Gold Insulation och CrossCore Technology, ny materialteknik för golfplagg där ribban höjts för värme med låg vikt.

En ultralätt, helt isolerad och vändbar väst som ger tidigare ouppnåeliga nivåer av värme. Västen har en vattentålig sida som är chevronquiltad i svart medan andra sidan har en klar och effektfull Snorkel Blue-färg. 

Västen är perfekt över mellanlager eller under Sensor Dry 2.5-regnjackan och kan packas ned i en av fickorna vilket gör att den tar minimal plats i golfbagen. 

 • Sensor-plattform: Sensor Warm
 • Material: 100 % polyester

 

Sensor Dry 2.5 Jacket
Engineered To Play: Sensor Dry 2.5 med regnjacka och regnbyxor är företagets hittills mest avancerade regnkläder.

Sensor Dry 2.5-jackan har fem års garanti och har alla sömmare tejpade samt avancerat vattentätt skydd (20 000 mm) och ventilering (20 000 gm/24h). Ett lätt och vindtätt stretchmaterial ger rörelsefrihet och undanröjer alla distraktioner under rundan, oavsett väder.

En formgjuten dubbeldragkedja framtill ger ytterligare skydd och slittålighet medan ärmslut och mudd i lågprofil ger justeringsmöjligheter. Två laserskurna fickor med tejpade sömmar kompletterar ensemblen.

 • Sensor-plattform: Sensor Dry
 • Material: 100 % polyester

 

Breaker
En quiltad hybridjacka med Sensor Warm-materialteknik. Den isolerade frontpanelen och borstade fleecen på baksidan och ärmarna ger värme och vattenskydd. Ärmslut och mudd med stretch.

 • Sensor-plattform: Sensor Warm
 • Material: 100 % polyester

För damer
Inför hösten/vintern 2019 erbjuder Ping pigga vinterfärger och för första gången även innovativ PrimaLoft Gold Insulation med Cross Core Technology.

Kollektionen är en demonstration av företagets engagemang för att hjälpa damgolfare att både se så bra ut som möjligt och spela så bra som möjligt. Samtidigt visar kollektionen hur det blir allt viktigare med färger som passar olika säsonger och plaggen är relevanta hela året.  Aqua är en nyhet inför hösten/vintern medan Snorkel Blue är ett uppiggande tillskott som kombinerar prestandamaterial i premiumklassen med en detaljfokusering som blivit varumärkets kännetecken.

Inför hösten/vintern 2019 har Oslo PrimaLoft Vest III uppdaterats och ytterligare flyttat fram gränsen för värme med låg vikt genom att utnyttja det senaste inom prestandafokuserad isoleringsteknik. PrimaLoft Gold Insulation med CrossCore Technology är en revolutionerande fusion av PrimaLoft-mikrofibrer med silica aerogel för en aldrig tidigare upplevd värme.

Nya Oslo PrimaLoft Jacket II är tillverkad med PrimaLoft Silver Active Insulation, en högpresterande lättviktsteknik med ventilering och permanent vattentålighet som ger enastående komfort och förbättrade prestanda för damgolfare i varierande spelförhållanden.

Nya hybridjackan Star i Oxford Blue har en isolerad och quiltad frontpanel som ger oöverträffad värme samt en borstad stretch-fleece i rygg och ärmar för ultramjuk och lyxig komfort.

PINGs designers inspirerades av himlen när de tog fram Supernova-trycket på Nova-toppen med halv dragkedja. Nyckelfärgerna Aqua och Snorkel Blue ger en explosion av stjärnor medan accenter i metall ger ett lyxigt och slående lagerplagg. SensorCool-teknik ger permanent ventilering av snabbtorkande plagg som blir mindre skrynkliga.

Alla plagg i kollektionen bär logotypen PING ladies som tydligt visar företagets orubbliga engagemang för att hjälpa damgolfare få maximal glädje av golfen.

Oslo PrimaLoft Vest III
Oslo PrimaLoft Vest III är tillverkad med PrimaLoft Gold Insulation och CrossCore Technology, ny materialteknik för damgolfplagg där ribban höjts för värme med låg vikt.

Högpresterande PrimaLoft Gold Insulation med Cross Core Technology i de primära panelerna på fram- och baksidan ger tidigare ouppnåeliga nivåer av värme medan ett ventilerande och vindtätt stretchmaterial i sidopanelerna ger rörelsefrihet genom hela svingen.

Två framfickor med blixtlås och accent i metall på dragkedjan gör västen till ett funktionellt och moderiktigt plagg för damgolfare både på och utanför golfbanan.

 • Sensor-plattform: SensorWarm
 • Material: 100 % polyester

 

Oslo PrimaLoft Jacket II
Den lätta och zonindelade Oslo PrimaLoft Jacket II är tillverkad med PrimaLoft Silver Insulation Active på framsidan, ryggen och i ärmarna för högpresterande värmeisolering med en permanent vattentålig teknik som ger exceptionell värme även när plagget är fuktigt.

Kombinationen av zonindelad PrimaLoft Silver Insulation Active med ett ventilerande stretchmaterial ytterst ger optimal komfort och prestanda för damgolfare på banan.

Jackan har ett anpassat snitt, en slående quiltad design, två framfickor med blixtlås och en accent i metall på dragkedjan.

 • Sensor-plattform: SensorWarm
 • Material: 100 % polyester


Star
En quiltad hybridjacka med SensorWarm-materialteknik. Den isolerade frontpanelen och borstade fleecen på ryggen och ärmarna ger värme, vattentålighet och stretch. Jackan kompletteras med två framfickor med blixtlås och en formad mudd.

 • Sensor-plattform: SensorWarm
 • Material: 100 % polyester


Nova
Topp med halv dragkedja och ’Super Nova’-tryck ger en effektfull look på banan. SensorCool-teknik ger permanent ventilering och snabbtorkande egenskaper samt stretch.

 • Sensor-plattform: SensorCool
 • Material: 89 % polyester, 11 % elastan

Sensor-plattformen
PINGs Sensor-plattform är ett innovativt tekniksystem framtaget för att säkerställa att alla plagg är särskilt utvecklade för att i alla förhållanden uppfylla kroppens behov och tillmötesgå de krav spelet ställer.

Sensor Cool – Sensor Cool-tekniken är utvecklad för att bäras närmast huden och har ventilerande egenskaper som för bort svett från huden. Det här håller spelaren torr både under rundan och efteråt, vilket garanterar utomordentlig komfort i alla förhållanden. Sensor Cool-plagg skrynklar mindre och är tillverkade i stretchmaterial som är utformade för att ge fri rörelse i golfsvingen. 

Sensor Warm – Sensor Warm-tekniken har ett termiskt lager som är framtaget för att hålla kvar värme och bibehålla en önskvärd kroppstemperatur. Det här lagret fungerar också som en barriär mot nedkylning av vinden och den effekt det kan ha på svingen. Sensor Warm-plagg är tillverkade i ventilerande stretchmaterial för att minimera vikt och distraktioner. De egenskaperna gör också att plaggen kan röra sig med spelarens kropp för optimal spelbarhet. 

Sensor Dry – Denna teknik ger ett optimalt och långvarigt vind- och vattentätt skydd mot elementen. Plagg med Sensor Dry-teknik är luftgenomsläppliga och därför ventilerande. Ytterplagg är tillverkade i lättviktsmaterial som inte prasslar för att undvika distraktioner som annars ofta associeras med väderskyddande plagg. Stretchmaterialet rör sig tillsammans med kroppen genom hela svingen.

Länkar