Vi har gjort en djupdykning i Peter Hansons bag och som väntat hittat en uppsjö TaylorMade-spakar. Med hjälp av Peters klubbyggare har vi fått exakta specifikationer och det är ingen överdrift att påstå att Peter är noga med sina grejer. I stället för att köra standard så har han valt att finjustera hela sitt set för att få 13 yards mellan wedgarna och järnklubborna.

Peter har TaylorMades senaste driver, populära R1 i sin bag och den har sällskap av en SuperFast 2.0 bockad till 13 grader samt tourvarianten av en RocketBallz Stage 2-hybrid på 18,5 grader. Han spelar också TaylorMades bladklubbor med KBS C Taper-skaft och svingvikt på D3,75 till D5,5. Den enda katten bland hermelinerna är en Titleist Vokey-wedge, en klubba som många tourspelare väljer att ha i sina bagar, oavsett vilket märke de representerar.

Föga överraskande har Peter också anammat årets bollnyhet från TaylorMade, Lethal, som inte bara är en bra boll helt för sig själv, utan också är framtagen för att ge optimala resultat tillsammans med företagets drivers och träklubbor. Enligt Peter är hans caddie Woody lite skrockfull och därför ligger ett jämnt dussin bollar i bagen, aldrig 13. Som egen grej har Peter nummer 10 eller 17 på sina bollar, 10 för att det är ett av Peters favoritnummer och 17 för att hans son Tim är född 17:17 den 17 november. Ett skäl så gott som något.

Utöver rena golfgrejer ser Peter till att ha Nuun-tabletter som blandas i vatten och ger en bra sportdryck samt PRO-bars och lite mandlar eller hasselnötter. Det ger honom möjlighet att hålla energinivån uppe och kunna fokusera alla arton hålen även när det tar uppåt fem timmar att spela en runda.

Peter samlar inte på några direkta prylar i sin bag, men efter att nu ha fått spela ett antal större tävlingar, både Majors och Ryder Cup har han däremot samlat på sig ett antal officiella målningar från de stora evenemangen, och det är knappast någon vågad gissning att någon sådan tavla från Merion snart hänger i det Hansonska residenset.

I kategorin träningshjälpmedel använder Peter naturligtvis en avancerad Trackman-launch monitor när han kollar sina längder och tränar drives samt SAM Putt Lab för att se till att puttningen fungerar. Här fokuserar han i huvudsak på att sikta rätt och att han startar bollen på den tänkta linjen.

Diverse putthjälpmedel och en Exelys BreakMaster för greenläsning finns också bland de mer använda prylarna, men den kanske minst väntade grejen är en tumstock som Peter kollar sin uppställning med (se bildgalleriet ovan). Den har markeringar för bollplaceringen med järnsex och rätt stansbredd samt markeringar för puttningen. En hemgjord variant av den linjal vi skrev om tidigare i år.

Peters tips till alla oss vanliga golfspelare är detsamma som Alex Norén gav i vår tidigare I bagen-artikel, det vill säga att du ska se till att få dina klubbor ordentligt utprovade när du köper nya grejer. "Det är värt vartenda öre", säger Peter med eftertryck.

I Peter Hansons bag:
Driver: TaylorMade R1 nedställd till 8,75°. 45,5" Accra tour Z +65 M5-skaft.
Fairwayklubba: TaylorMade Burner Superfast 2,0, 13,5° (bockad till 13°). Diamana 80-skaft.
Hybrid: TaylorMade Rocketballz Stage 2 Tour, 18,5°. NV 105X-skaft.
Järnklubbor: TaylorMade Burner 2.0 J3, TaylorMade Tour Preferred Forged MB, J4–PW. KBS Tour C-Taper S+.
Wedgar: Titleist Spin Milled Vokey Design SM4 52°, 56°, 60° (bockad till 59°) med TT DG Spinner-skaft.
Putter: TaylorMade Ghost Itsy Bitsy Spider Prototype
Boll: TaylorMade Lethal
Skor: Adidas (adizero eller adicross Tour)

Länkar