De golfskor från Puma som jag testat har alla varit sköna och de mer traditionella (om man nu kan säga det om någon golfsko från Puma) har varit grymt stabila. När de nu lanserar nya Ignite NXT i två versioner utlovas en kombination av stabilitet och komfort.

Den nya spiklösa Ignite-plattformen levereras med två unika och moderiktiga ovandelar, den ena med traditionell snörning och så nya Solelace som sägs vara " the ultimate in locked-in comfort".

Båda modellerna i nya NXT-serien bygger på Pumas Pro-Form TPU-yttersula med ett så kallat organically-altered greppmönster där över 100 strategiskt placerade greppdubbar i olika zoner ger maximal stabilitet och fotfäste.

En Ignite Foam-mellansula skyddas av Soleshield, vilket ger slittålig och hög komfort samt energiåterföring. Soleshield är en nyhet, ett mycket tunt lager TPU som vakuumformas runt mellansulan för att smuts inte ska fastna på den mjuka ytan.

Ovandelen har vattentät mesh med Pwrframe-förstärkning. Pwrframe TPU är en ultratunn ram med strategisk placering i delar som påfrestas mycket, vilket ger låg vikt, stöd och ökad stabilitet.

Ignite Nxt Solelace
Solelace är superstarka och lätta TPU-enheter som är fästa direkt på mellansulan så att skosnörena helt ska omsluta foten, och därmed ge stöd i 360 grader. Dessutom gör detta att skosnörena drar ihop mellansulan och yttersulan via Solelace-enheterna i stället för att skorna bara klämmer åt runt fotens översida. Finns både för damer och herrar och kommer att kosta 1299 kronor. Intressant nog går de på 150 euro i andra länder så de här skorna kan bli hårdvara för dig som har finska eller andra europeiska kompisar.

Ignite Nxt Lace
Mesh-ovandelen med Pwrframe-förstärkning ger tillsammans med Pumas nya Pwrcage-teknik en superstark och lätt TPU-sadel separat från ovandelen, vilket ger utmärkt stöd och stabilitet genom hela svingen. Här gäller traditionell snörning, men med en modern twist. Priset är detsamma som Solelace-modellen och båda skorna kommer till shoparna i början av 2019.

Länkar