Puma Suede fyller 50 år är rubriken i ett mail. Och min fantasi hinner rusa iväg innan jag ser att det är skotillverkaren Puma som har en populär modell som nu fyller 50 år. Inget annat.

Det handlar om en sneaker – en sko som nuförtiden bärs av alla möjliga människor från ungdomar till gubbar och ses på både stan, kontoret, och nu även på golfbanan.

50-årsjubilerande Puma Suede kommer i hela 50 olika versioner, varav några är så kallade colabs med bland andra MCM, Hello Kitty, Ferrari, Big Sean och Fubu. Coolast är kanske fotbollsskon Suede Future i röd mocka.

För oss golfare är det dock Suede G som gäller – och den finns både dam- och herrmodell. Skon har ovandel i mocka, insida i fukttransporterande material, löstagbar mjuk innersula och en yttersula som ser ut som en sneakersula, men är försedd med dubbar som ger bra grepp i svingen.

Du kan köpa Puma Suede online eller i golfshopen och de kostar 999 kronor. Själv sneglar jag på den svarta modellen - använder helst vita golfskor, men svart mocka är inte fel.

Länkar