Det finns ett antal "boutique"-märken som leverera förstklassiga putters. Ett par såna märken är Machine och Piretti som vi skrivit om tidigare och nu har vi fått lite bilder på fräcka putters från Kenny Giannini.

Kenny själv är kanske inte så väl känd för den breda massan, men han är en hantverkare som under 35 år skapat putters som nästan får kallas konstverk på företag som Ben Hogan, Mizuno och Cleveland. På Cleveland tog han bl.a. fram den första puttern som frästes i ett stycke.

I en serie putters under eget namn har han nu låtit sin artistiska ådra få utlopp tillsammans med stor detaljnoggrannhet och den som köper en Kenny Giannini-putter kan vara säker på att få individuellt tillverkat hantverk som både rullar bollen bra och ser bra ut – både i bagen och i händerna.

Det som skiljer Kenny Giannini-putters från mängden är att de sitter som gjutna på marken. Det är Kennys filosofi att en putter måste sitta square och inte röra sig när man satt ned dem. På det viset är det enklare att sikta rätt och inte behöva manipulera huvudet i onödan.


Flera proffs har fått upp ögonen för Kenny Gianninis putters, som Mark O'Meara, Charlie Beljan, Chris Stroud, Steve Flesch, Fred Funk m.fl.


Fyra modeller som är nya för 2014 kan ses i bildgalleriet ovan och kostar 355 dollar. Utöver det fina hantverket är flera av dem också försedda med den patenterade ’Soft Slotted Face Technology’, som är ett alternativ till insert i träffytan och ger mjukare känsla.

Länkar