Du hittar länkar till de publicerade testerna nedan. Vi fyller på löpande.

Ping, Nike, Titleist, Cobra, Callaway, Wilson, TaylorMade, Srixon, Cleveland, m.fl. ställde upp med klubbor i massor och vi har gått igenom dem under en hård arbetsvecka på Quinta do Lago i vackra och solsäkra Portugal. Vi har testat drivers. Vi har testat järnklubbor. Vi har testat wedgar. Vi har testat putters. Kort sagt har vi nu data och intryck som vi kommer att sammanställa och delge dig som är rådvill i klubbdjungeln och vill ha lite hjälp när det är dags för dig att byta upp dig till nya spakar.

Vi har bankat bollar på rangen och granskat siffrorna med Trackman. Men eftersom vi alla vet att det är enklare på rangen har vi också tagit med klubborna ut på banan och tittat om resultaten hänger med dit - vilket de gjort i vissa fall, men i andra fall har det blivit mycket tydligt hur lätt det är att lura sig själv av ett vackert klubbhuvud och några fina slag på rangen. När tröttheten kommer och man oroar sig för vattenhinder och bunkrar är den fria och lediga svingen med god fart ett minne blott - och då blir också resultatet ett annat.

I kommande artiklar redogör vi för våra upplevelser av de olika klubborna. Vi kommer att backa upp vårt tyckande med data och gå in på djupet där vi tycker att det behövs. Men det är redan nu klart att olika spelare behöver olika grejer – inget Nobelpris för den upptäckten såklart, men för dig som inte riktigt vet vad du ska ha kan det vara en god vägledning att titta på de saker som passar en sving som liknar din.

Ett exempel på detta är svingarna i klippet ovan - om du, liksom jag, har en lös och ledig sving som inte stoppar på parallellen så är det inte så tokigt med en lättare klubba som är enklare att "fiska" tillbaka. Aeroburner från TaylorMade är en sådan, som också levererade längd och riktning för mig. Om du i stället har en mer kompakt sving, som Johan, kan en tyngre profil ge dig rätt förutsättningar för att panga ut bollen både långt och rakt. Sannolikheten att hans spelkamrater i vår får glädjen att se en Nike Vapor Speed är stor.

Häng med och var inte rädd för att fråga om det är något du tycker att vi missat. Vi har en stor mängd anteckningar och data att ösa ur och det vi inte kan svara på kan vi ta hjälp av leverantörerna för att kolla upp.

 

Länkar