Till att börja med är det lika bra att erkänna en sak. Jag gillar lasermätare. Jag vill ha avståndet till flaggan och sedan välja klubba efter det. Men jag måste också erkänna att jag inte alltid landar bollen vid flaggan …

Den Garmin Approach S2 som jag testat är en GPS-klocka som ger dig mått till framkant, centrum och bakkant. Och när man vant sig vid att bara snabbt snegla på centrummåttet och välja en klubba så är det faktiskt en mycket bra pryl som snabbar upp spelet. Det finns även layup-mått för den som vill ha såna.

Klockan i sig är en vit och lite sportig pryl med en sinnrik liten flik som ser till att armbandet inte lossnar. Dock har jag valt att inte ha den på armen utan istället sätta den på golfvagnen, men det är ju en smaksak. De andra testarna – frun och sönerna – har alla varit lyriska över klockan och dess funktioner, och det har emellanåt varit lite bråk om vem som ska få ha den.

På den monokroma LCD-displayen visas utöver ovan nämnda mått även vanlig tid samt finns funktioner för att mäta hur långt du har gått och enligt uppgift möjlighet att föra scoren – denna funktion hittade jag dock aldrig, men det kan till viss del bero på ett ointresse för just den funktionen.

Klockan måste laddas i en medföljande USB-laddare inför en runda och batteritiden som sägs vara åtta timmar håller lätt för 18 hål, kanske 36 samma dag, men inte för två rundor på två varandra följande dagar, vilket sonen besviket upptäckte när klockan slocknade mitt i rundan.

S2:an är också tillgänglig som svart och kan dessutom förses med armband i andra färger. Den ska vara vattentät upp till 10 meter, vilket gör att du ska klara även en regnig runda och kanske till och med ett ogenomtänkt försök att fiska upp din boll ur ett vattenhinder.

Själva GPS-funktionen är snabb och smidig, måtten är omedelbart tillgängliga och databasen som erbjuds sägs innehålla över 30 000 banor. Garmin erbjuder också fria uppdateringar, vilket är ett stort plus.

Om du söker en GPS-klocka som ger snabba mått när du behöver dem och inte frågar efter en massa andra finesser är Garmin Approach S2 ett rimligt köp för de drygt tvåtusen kronor den kostar.

Länkar