På PGA Merchandise Show i Orlando fanns en uppsjö utställare som sålde kläder av alla de slag. Mest såklart "vanliga" golfkläder, men även lite mer udda saker. Mest udda var kanske de Loudmouth-licensierade produkterna med färger och mönster som kan ge en färgblind ont i huvudet. 

Mer tilltalande var de plus fours (knickers som slutar fyra tum under knäet) som Kings Cross Knickers visade upp i flera olika färger och mönster som påminde om de klassiska bilderna av golfspelare från förr. Här finns knickers för såväl herrar och damer som för juniorer - alla med matchande tröjor, västar, slipsar, bälten, kepsar, strumpor och skor.

Efter ett ovetenskapligt test - vi kände på materialet på mässan - kan vi rapportera att det var riktigt sköna grejer och enligt företaget ska det vara ett material som andas och alltså passar utmärkt på golfbanan, till skillnad från de knickers i tweed som du fått ärva av morbror Julle. En finess är att byxbenen kan dras åt med ett spänne, vilket gör att du kan få perfekt passform så att byxbenet inte faller ned eller sitter för hårt under knäet.

Ingen svensk agent finns i dagsläget, men det går utmärkt att beställa på företagets hemsida och få grejerna skickade mot en enhetsfrakt på 50 dollar.

Not: Videoklippet ovan handlar om Payne Stewart, PGA-tourspelaren som tragiskt gick bort, bara 42 år gammal, när hans privatplan kraschade i oktober 1999. Utöver sitt fantastiska spel och sin sportsmannaanda var han också känd just för att spela i knickers. Stil och klass på hög nivå.

Länkar