Transportstrejken höll på att sätta käppar i hjulet för våra planer att testa Clevelands nya driver Classic XL Custom, men bara en dag försenat kom så den svarta skönheten. Vi skrev om den här drivern redan för ett par månader sedan, men nu har vi alltså äntligen fått den i händerna.

Första intrycket av klubban är riktigt bra. Den är klassiskt svart, med ett svart grepp och ett svart Matrix OZIK 6M3 Black Tie-skaft med loggan ned. För mig som aldrig förstått storheten i vita drivers är det här riktigt bra.

Den snygga headcovern i skinn är också klassiskt retro-snygg och det är inget snack om att Clevelands designers har förtjänat vartenda öre de får betalt.

Kittad återkommer med en mer utförlig test när vi kunnat banka ut ett gäng bollar på rangen med en launch monitor som stöd och spelat några varv med den på bana. Redan nu kan vi dock rapportera om en udda detalj - de många justeringsmöjligheterna nås via en nyckel som till skillnad från de flesta märkens torx-nyckel är en fyrkantsnyckel. Så det duger inte att låna någon annans nyckel om man glömt sin egen när man ska justera bollbanan vid en range-session.

Länkar