Det finns de som ställer in klubborna i garderoben när den första frosten kommer och sen inte tar fram dem igen förrän det är vår och medeltempen minst 10 grader. Om du är en av dem kan du sluta läsa nu.

Sedan finns det andra, som är lite mer golfintresserade och inte räds att spela även om det råkar vara kyligt. Och kanske till och med spelar en och annan runda på vintergreener med minusgrader i luften. För oss handlar den här texten om en pryl som jag själv är grymt imponerad av.

Nevercold har funnits ett tag, men kanske inte riktigt slagit igenom i golfvärlden - där sinnebilden ju mer handlar om shorts på en solstekt och smaragdgrön fairway. När det blir kallt drar man på sig långkalsonger och lager på lager tills man sett ut som Michelin-gubben (och svingat därefter).

I stället är det nu möjligt att köra med de kempack som många säkert provat. Så fort de kommer i kontakt med luften börjar de avge värme och finns i två varianter, handvärmare för vantarna och tåvärmare för skor/stövlar (om du har plats för dem).

Betydligt fräckare och mycket mer avancerat är de laddningsbara västarna och vantarna som du kan dra på direkt över understället eller utanpå golfhandskarna. De är tillverkade i mikrofleece och har värmeelement med tre effektnivåer, 38°, 43° och 52° - där den lägsta effekten håller en hel golfrunda, men den högsta effekten kräver att du har ett extrabatteri.

Det är dock inte helt gratis, mellan 1500 och 1800 kronor för en väst, och 2000 kronor för ett par elvärmda vantar får man slanta upp. Men det kan det vara värt för att slippa frysa fingrarna i bitar. Du kan hitta grejerna i jakt- och fritidsbutiker eller handla i webbshoppen här.

Kittad återkommer med en test så fort vi fått chansen att prova.

Länkar