För de som inte fokuserar så mycket på att forma slag som på att försöka ha bollen i spel finns det några olika klubbor att välja på. Callaway lanserar nu nya Big Bertha OS som ännu ett alternativ för den kategorin av spelare. Och det finns massor av hjälp att få av de här stora klubbhuvudena med den tekniska innovation utvecklarna bjuder på.

Järnklubborna i Big Bertha OS-serien har en ny konstruktion som kallas Exo-Cage, vilket sägs ge mer längd på ett helt nytt sätt. Tekniken handlar om en kombination av strukturell styrka och låg vikt som gjort att Callaways tekniker kunnat placera vikten mer optimalt för både förlåtande egenskaper och ytterligare längd via den nya 360 Face Cup-tekniken. Resultatet är högre bollhastighet även för de bollträffar som inte riktigt sitter i sweetspot.

Exo-Cage ger en något högre tyngdpunkt än vad som är optimalt för järnklubbor och därför har Callaway varit frikostiga med volfram-vikt i sulans så kallade standing wave. På det viset förstärks de förlåtande egenskaperna ytterligare samtidigt som bollbanan kan justeras oberoende av loftet.

Tillhörande hybrid
För samma kategori av spelare finns även nya Big Bertha OS-hybrider. Med vikten placerad extremt lågt och långt bak får du superhög utgångsvinkel och otroligt förlåtande egenskaper. De här klubborna gör verkligen skäl för tillnamnet "oversize" och är Callaways största hybrider.

Det större formatet ger en stor träffyta som också möjliggör större trampolineffekt för högre bollhastighet. Utformningen av sulan gör dock att det stora formatets nackdelar minimeras. För den som vill pilla lite med bollbanan finns också en justerbar hosel som ger åtta loft- och lie-inställningar.

Du kan välja på 3H (19°), 4H (22°), 5H (25°), 6H (28°) och 7H (31°) men vänsterspelare missar av någon anledning hybridsjuan. Det finns särskilda modeller för damer och seniorer, men dessa finns inte alls för vänsterspelare.

Du kan köpa nya Big Bertha OS-järnen och hybriderna 30 september och får då hosta upp 9499 kronor för sju järnklubbor från järnfyra till sandwedge med ett lättviktsstålskaft (11499 med grafitskaft) och 2799 för hybriderna. Du kan förbeställa redan nu på fredag om du är sugen på att scora lite bättre.

Länkar