Wilson Golf är ett sånt där klassiskt varumärke som förr i tiden var kanske mest kända för sina fantastiska bladklubbor som spelades av många av dåtidens största spelare. Jag har själv ett antal såna set stående, men de får sällan följa med ut på banan eftersom de är långtifrån lättspelade.

De nya Wilson Staff Blade är också riktiga skönheter. De är också, för att vara blad, riktigt trevliga att slå med och kommer definitivt att falla många bättre spelare på läppen med sin smöriga träff. De är dessutom riktigt bra prissatta och levereras komplett med åtta klubbor från järntre till pitching wedge.

Långt och rakt
D7-serien är Wilsons senaste familj med klubbor som är riktade främst mot spelare som behöver lite mer hjälp. Såna finns det många och den som väljer en D7-driver får en klubba som är lätt, väldigt lätt, och mycket lättspelad. Med ett huvud på bara 192 gram och ett skaft som bara väger 46 gram kan även vanliga dödliga få upp lite mer klubbhastighet.

En stor poäng med D7-drivern är också att den är riktigt snygg att se på. En skön huvudform kombineras med en topp där kolfiberkompositen syns tydligt. Under denna finns ytterligare ett lager kolfiberkomposit med ett lager kevlar emellan. Det gör att klubban både kan vara lätt och stabil samt ger den ett härligt ljud och en skön känsla.

Ett gäng drivar på rangen på Halmstad Golfarena gav vid handen att även en lite vinglig sving producerade slag som gick både långt och rakt. Även de allra sämsta träffarna kom upp och flög hyfsat medan de bästa slagen – och de var riktigt många – gick långt och rakt. Detsamma gäller resten av klubborna i serien – en trätrea och en träfemma samt en skönt balanserad hybrid som var hur lättspelad som helst.

Även driver, fairwayklubbor och hybrider i D7-serien är prissatta betydligt lägre än konkurrenterna, men låt inte det lura dig. Det är inga billiga budgetgrejer utan riktigt bra produkter som därmed är mycket prisvärda.

Superförlåtande järnklubbor
De nya D7-järnklubborna är liksom övriga klubbor i familjen avsedda att hjälpa spelarna – och eftersom de är så kallat superspelförbättrande klubbor handlar det om klubbor som verkligen hjälper dig på riktigt.

Wilson Golf-produkter med D i namnet handlar om så kallade Distance-klubbor, men längd är bara den ena komponenten i det kompletta paket som D7 utgör. Med Power Holes och en riktigt het träffyta är det löjligt förlåtande klubbor som dessutom är riktigt snygga. Mycket snyggare än man kunde tro att en klubba i den här kategorin kunde vara.

D7 Challenge
Om du tänker att det här bara är det vanliga pladdret om hur nya klubbor är så himla bra har du en ypperlig chans att bilda dig en egen uppfattning på lördag. Wilson arrangerar då en så kallad D7 Challenge där du kan klämma och prova och själv uppleva hur grejerna levererar. Det blir lite jippon med bland annat utlottning av bollar och hela arrangemanget hålls 10–14 på Halmstad Golfarena. Kan du inte vara med på lördag lär Wilson ha fler såna här utmaningar under säsongen.

Känd från TV
Den sista klubban jag fick prova idag var Cortex. Det är den driver som Wilson tog fram i sitt reality-tv-program Driver vs. Driver och det kanske inte är något plus. Många, även jag själv, har sett det där mest som en gimmick, men efter att ha slagit boll efter boll långt, rakt och högt har jag svårt att få ned mungiporna.

Den främsta känslan var att hela klubban var så utmärkt balanserad och viktad att jag kunde känna klubbhuvudet i hela svingen och därmed fick ett skönt lugn. Det gjorde både att svingen synkade bättre och att jag fick kontakt med bollen mitt i sweetspot många gånger. Med en uppsjö inställningsmöjligheter och skaft i absoluta toppklassen – men ett pris långt under konkurrenternas toppmodeller är det här en klubba som förtjänar mer uppmärksamhet.