När jag för en tid sedan testade Bushnells lasermätare med GPS blev jag positivt överraskad av den höga precisionen och smidiga funktionaliteten. Jag hade tidigare tänkt att kombinationen av GPS och laser är trams - antingen vill man ha det ena eller också vill man ha det andra. Men så är det inte alls - kombinationen är tvärtom beviset för att 1+1 ibland kan bli 3!

Garmins bud på laser/GPS-hybrid heter Approach Z80 och har flera innovativa funktioner och bankartor som visar avstånd till hinder och layups samt greenens faktiska form på över 41 000 banor i hela världen.

Till skillnad från traditionella laserkikare ger Approach Z80 2D-översikter för både Course View och Green View, med detaljer i färg direkt i sökaren.

Course View-kartan syns på vänster sida av linsvyn, med avstånd till hinder och green. Med ett enkelt tryck på Range-knappen låser kikaren på flaggan och visar exakt avstånd till den. Samtidigt zoomar kartan automatiskt in och visar avstånd till både framkant och bakkant på green överlagrad i 2D.

Laser Range Arc är bågar som ritas upp på green med avstånd till flaggan, så du kan se var på green den är placerad. Laser Range Arc kan också användas för att se vad som pågår i övrigt på banan när den mäter ut andra mål.

Funktionen PlaysLike Distance justerar avståndet baserat på upp- och nedförsbackar och hjälper dig att välja den bästa klubban för aktuellt hål. När du har ett blint slag anger enheten riktning och avstånd till mitten av green med hjälp av Pin Pointer-funktionen. PlaysLike och Pin Pointer kan stängas av vid tävling för att Z80 ska vara godkänd enligt reglerna. Inbyggd bildstabilisering minskar skakigheten och 6X förstoring ger Approach Z80 en stor, skarp och tydlig vy över golfbanan.

För den som nöjer sig med GPS släpper man också nya Approach S10. Det här är en smidig och intuitiv GPS-klocka i instegsklassen. Den har mer än 41 000 förinstallerade bankartor i hela världen och en 1,3-tums högupplöst skärm som syns tydligt även i direkt solljus.

Baserat på GPS-positioner väljer Approach S10 automatiskt bana och anger avståndet till framkant, bakkant och mitten av green för varje hål. Den kan också visa avstånd till hinder, doglegs och layups.

Efter rundan visar Approach S10 totalt tillryggalagd sträcka, speltid samt score och alla data är redo att laddas upp via Garmins golfapp.

Klockan är lätt och bekväm, vattentät både för bad och regn samt har en batteritid på upp till 12 timmar i GPS-läge.

Du kan köpa både Approach Z80 och Approach S10 där andra Garmin Golf-produkter säljs och du får dem för 6999 kronor respektive 1799 kronor.

Länkar