Det är visserligen inte första gången putters med namnet Bobby Jones ser dagens ljus. Jag har själv en Callaway-putter med Bobby Jones-namnet och det är en riktigt skön gammal pjäs. Men moderna Bobby Jones-putters är något helt annat – både till utförande och när det gäller prisnivån.

Dogleg Right har gjort sig ett namn som tillverkare av precisionsfrästa putters med hög anpassningsgrad under varumärket Machine. Även en sådan har jag, och den är så bra att den är fast förankrad i bagen trots att det finns +100 andra putters att välja på här hemma.

Bobby Jones-putters finns, liksom Machine Putters, i lite olika former och utföranden. De har en hög grad av justeringsmöjligheter och kan göras så personliga som du vill ha dem. Tekniskt sett är de försedda med finesser som sulvikter, en träffyta fräst med VWG (Variable Width Grooves) samt Dogleg Rights avancerade Delta Mod Adjuster-teknik för justering av loft, lie och toe hang som tillval. Med utbytbar hosel kan puttermodellerna också provas ut och förändras i all oändlighet.

Vill du ha en Bobby Jones som är helt din egen så är det bara att beställa – Dogleg Right fixar. Men smakar det så kostar det. De "vanliga" modellerna startar på cirka sju tusen kronor – och ska du ha en putter som handgörs helt enligt dina önskemål kostar det gissningsvis "lite mer".

I Sverige säljs Bobby Jones-putters av Golfswede på www.golfswede.com samt i shopen på Halmstad Golfklubb i Tylösand.

Länkar