Om du redan nu använder en pokermarker som bollmarkör och inte är orolig för att störa andra spelare med en fet klump på greenerna kan du passa på att uppgradera till en LevelHead.

Det är ett litet vattenpass i form av en bollmarkör och idén är att du ska lägga ned den och se hur det lutar vid bollen. Har du gott om tid och ingen skam i kroppen kan du lägga ned den några gånger hela vägen fram till hålet medan dina kompisar kollar sin mail i mobilen eller funderar på om du puttar för dubbel eller trippel efter en duffad chipp som såg ut att vara dubbelträffad.

Nåväl - nu är det såklart inte enligt reglerna att använda den här under en handicapgrundande runda eller på tävling - men den kan vara ett bra hjälpmedel för dig som vill lära dig att bli bättre på att läsa greener. Det finns kurser du kan gå (Aimpoint) där du får lära dig greenläsning, men vill du köra lite "gör det själv" är en LevelHead en budgetvariant. Elva dollar plus frakt är det kanske värt att slippa beklaga sig för att putten var nedför när du trodde att den var uppför.

 

 

Länkar