Rory McIlroy hittade verkligen formen i slutet på säsongen, och vann både Deutsche Bank Championship och TOUR Championship, och snodde dessutom jättebonusen för FedExCup från Dustin Johnson.

Han har haft lite ledigt efter Ryder Cup, men när han nu sätter igång igen i WGC-HSBC Champions är det med nya dojjor på fötterna. Och det är inte vilka dojjor som helst!

Det är inte tal om några traditionella golfskor utan futuristiska grejer i form av Nike Lunar Control Vapor, med en sula som Nike Golf kallar för Articulated Integrated Traction. Inte en spik så långt ögat kan nå, och det trots att McIlroy ju genererar en del kraft.

”Jag har haft spikar på skorna så länge jag kan minnas, och dessutom i metall till för bara två år sedan”, säger McIlroy. ”Med sitt engagemang för innovation och att föra sporten till nya höjder har Nike tagit fram ett nytt greppsystem som ger mig en stabil bas för att trycka ifrån marken och leverera den längd jag behöver från tee.”

Det nya systemet är inspirerat av bandet på en snöskoter och introducerades först i Nike Flyknit Elite, där hälen och framfoten är separata och hjälper spelarens rörelse i svingen. Sulan är lika effektiv i bunkrar som den är greenvänlig.

Nike Lunar Control Vapor har också en Lunarlon-mellansula i fullängd samt Nike Flywire. Tillsammans ger detta dämpning och stabilitet i hela svingen. En lätt premium-ovandel i mikrofiber gör skon vattentät och Nike ger två års garanti på det.

Skon kommer att finnas för både damer och herrar och släpps den 22 november i begränsade färgkombinationer via Nike+-appen. Fler färger släpps på nike.com den 25 november och kan köpas i välsorterade shopar. Inget pris har nämnts.

Länkar