Callaway släpper nu X Forged UT, en så kallad utility iron som hamnar någonstans mellan en lång järnklubba och en hybrid. De kallar den själva för "fairway finder" från tee och menar att den kan passa för andraslaget på par 5-hål när du vill pressa in bollen och jaga eagle.

Tekniskt sett handlar det om en klubba som är smidd i mjukt 1025 kolstål, vilket tillsammans med mikrosfärer i uretan ger den där härligt smöriga känslan vi alla gillar. Den ihåliga konstruktionen har MIM-volframviktning som ger exakt placerad tyngdpunkt för optimal utgångsvinkel och bollbana.

Med hjälp av Callaways nu välkända superdator har X Forged UT försetts med en AI-designad Flash Face Cup som ger hög bollhastighet och det man kallar för "outstanding spin robustness" (jag bjuder på fika om någon kan förklara vad det är).

Som en i raden av premiumklubbor är X Forged UT som standard försedd med ett Project X HZRDUS Smoke Black Hy-grafitskaft som har mycket stort vridmoment och passar aggressiva svingar. Greppet är Golf Prides utmärkta Z Grip.

Priset ligger på 2799 kronor och du kan få X Forged UT med ett loft på 19, 21 eller 24 grader, vilket gissningsvis motsvarar järntvå, järntre och järnfyra. 29 oktober kan du springa till shopen och klämma på den.

Länkar