Jag har haft förmånen att få prova den nylanserade ECCO COOL och kan rapportera att det här är skon som du bara måste ha om du vill vara säker på att ha torra fötter - i form av skydd mot vatten som tränger in utifrån, men framförallt när det gäller att föra ut den fukt som skapas när du svettas.

ECCO är kända för att göra skor som är sköna och nya COOL är inget undantag. GORE-TEX SURROUND-tekniken har anpassats för att bibehålla komforten samtidigt som den via kanaler i mellansulan för bort fukt (det som kallas "andas") som ingen annan golfsko.

Jag har just fått förmånen att lära mig exakt hur GORE-TEX fungerar och dessutom prova "hands on" (som synes i bildgalleriet ovan). Mycket intressant och lärorikt. Jag kan därför garantera att om ECCO och GORE säger att skon är vattentät så är den det.

ECCO COOL har följande prestanda- och komfortegenskaper:

  • GORE-TEX SURROUND-teknik som andas och ger klimatkomfort i 360° för att minska risken för blåsor och skavsår samtidigt som skon är hållbart vattentät från alla håll
  • En innovativ, direktgjuten mellansula utvecklad i en rutnätsformad struktur för bättre luftflöde genom en serie kanaler
  • En lyxig ovandel i HYDROMAX-behandlat, mjukt och slittåligt skinn
  • Exceptionell dämpning, flexibilitet och hållbarhet ges av en direktgjuten PU-mellansula
  • CHAMP SLIM-Lok-mjukspikar
  • Urtagbar innersula som ger extra vidd för de som behöver det (vilket undanröjer behovet av mellanstorlekar).

”Det här är den första skon i golfvärlden som andas så bra utan att kompromissa med vattentätheten”, säger Michael Waack, chef för ECCO Global Golf. ”Vi är mycket spända inför den här revolutionerande nya utvecklingen och ser fram emot att höra hur golfspelarna upplever den exceptionella komforten, andningen och det skydd som ECCO COOL ger.”

Som alla andra skor i ECCO Golf-kollektionen för våren/sommaren 2017 tillverkas ECCO COOL SURROUND i företagets egna fabriker där en sko i ett stycke skapas med en direktgjutningsprocess som fäster ovandelen vid yttersulan utan limning eller sömmar. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och hållbar.

Nya ECCO COOL är inte helt gratis, men 2500 kronor får ändå räknas som ett rimligt pris för en sko så sprängfylld med teknisk innovation som verkligen gör skillnad för dig som golfspelare. ECCO COOL kommer till butikerna i mars. Väl värda att vänta på!

Länkar