De wedgar som fått världsettans förtroende är Nike Golfs nya Engage-wedgar som varsamt utformats med tre olika sulslipningar av mästaren Mike Taylor. 

Engage är ett namn som sägs handla om tre olika kontakter - mellan klubban och marken, mellan träffytan och bollen och mellan spelaren och hans/hennes utrustning.

McIlroy säger själv att, "De funkar riktigt bra i ruffen kring greenerna. Det är enklare att konsekvent få upp bollen och landa den mjukt". I veckans Abu Dhabi HSBS Golf Championship har dock bara en 59-gradare fått förtroendet.

Viktningen i huvudet görs med en så kallad Modern Muscle, som optimerar tyngdpunktens placering. De tre sulslipningarna är:
Square Sole - för slag med träffytan square
Dual Sole - med två olika ytor och passande för många olika slag. Detta är den slipning som spelare som Tiger Woods och McIlroy har.
Toe Sweep - Andra generationen av denna slipning gör den till det bästa alternativet för de sämsta lägena. En bred tå och smal häl gör att klubban kan öppnas och hållas öppen genom träffen även i mycket tjock ruff.

Nike Engage-wedgarna är precisionsfrästa med X3X-grooves för maximal backspinn. Med mer volym och vassare kanter ger träffytans grooves mer konsekventa resultat. Wedgens finish är nu en så kallad raw istället för den normala krompläterade finishen, vilket minskar reflexerna och ger en strävare yta för mer backspinn och kontroll.

Du som vill ha en Nike Engage-wedge i din bag får vänta till april och då slanta upp 1195 kronor.

Nike Engage Wedge Specifications
Square Sole (RH): 50°/11°, 52°/11°, 54°/9°, 56°/9°, 58°/9°, 60°/9°
Square Sole (LH): 52°/11°, 56°/9°
Toe Sweep (RH): 54°/9°, 56°/9°, 58°/9°, 60°/9°
Dual Sole (RH): 58°/13°, 60°/13°
Dual Sole (LH): 60°/13°
Shaft: True Temper Dynamic Gold S400
Grip: Golf Pride Tour Velvet, Black

Länkar