Fyrfaldige Major-vinnaren och tidigare världsettan Rory McIlroy har signat ett långtidskontrakt med TaylorMade som ryktas vara värt 100 miljoner dollar efter att han en tid haft Callaway-klubbor till låns. Inte illa för ett företag som gått knackigt ett tag, men nu alltså "äger" inte bara världsettan Dustin Johnson utan alltså även Jason Day och Rory McIIlroy. Samt ett gäng andra heta spelare.

Under kontraktet ska McIlroy ha TaylorMade-klubbor i bagen, men även i fortsättningen tycks han spela i Nike-kläder och Nike-skor. Det lär alltså inte gå någon nöd på honom även om nya hustrun skulle gå lite bananas på en shoppingtur framöver.

En sak som Rory fokuserade mycket på var bollen, och liksom Kittad för Golf upptäckte han att TP5x-bollen är en makalös produkt som levererar stabil bollflykt och mycket längd tillsammans med bra kontroll. Sagt och gjort - på med en M2-driver, M2 Tour-farwayklubbor, lite järn och de nya Milled Grind-wedgarna så var det klart.

Järnen är en lite intressant historia. Han tog inte direkt ett hyllset utan spelar två P750 Tour Proto-järn (J3 och J4) samt fem "Rors Proto"-järn. Det är bladklubbor som TaylorMade har specialtillverkat för McIlroy. Om de kommer till konsument är oklart, men jag skulle gärna ha såna i min bag. Snygga som fasen!

Det har inte nämnts något om putter ännu, men enligt ryktet ska TaylorMade jobba på att få fram något som kan passa Rory. Men med tanke på hur illa det gick för honom när han skulle byta till Nike-putter är det ingen högoddsare att hans Scotty-putter ligger kvar i bagen en bra tid framöver.

Så här ser bagen ut
Driver: 2017 M2, 9,5° med MCG Kuro Kage Silver 70 XTS
Fairway: 2017 M2 Tour, 13,5° med MCG Tensei CK Blue 90TX och 19° med Fujikura Composites Pro P95X
Järnklubbor: P750 Tour Proto J3 och J4 samt “Rors Proto” J5-J9 med True Temper Project X 7.0
Wedgar: Milled Grind 48°, 54° och 60° med True Temper Project X 6.5
Boll: TP5x med nummer 22

Länkar