AeroBurner-järnklubborna är en ny produkt i TaylorMades stall och tar sannolikt över efter SpeedBlade som den järnklubba du ska välja om du vill slå långt. Lååångt. Här har träffytan hög trampolineffekt för att maxa bollhastigheten medan en låg tyngdpunkt ger hög utgångsvinkel och skön känsla genom hela setet. Dessutom har huvudet stort motstånd mot vridning så att du får stabilitet och förlåtande egenskaper för dina orena träffar. Naturligtvis finns Speed Pocket-tekniken kvar så att du får fart även på de tunna träffarna.

Utseendemässigt har AeroBurner-järnen en mörk och matt finish som känns igen från SpeedBlade och minskar reflexer samtidigt som det ger en slimmande effekt på det relativt stora klubbhuvudet. Längre bladlängd, mer offset och en tjockare topplinje skvallrar om att målgruppen inte är elitspelare och låghandicappare utan de spelare som behöver mest hjälp.

Redan 27 mars kan du gå in i shopen och hämta ett set. Åtta klubbor med standardskaftet REAX 88 High Launch i stål kostar 5999 kronor och vill du byta upp till ett REAX 60-grafitskaft får du hosta upp ytterligare en tusenlapp.

En ny Mini Driver
TaylorMade har haft oväntade framgångar med SLDR Mini och följer nu upp med AeroBurner Mini. Här har ett 253cc-huvud försetts med ett 43,5-tumsskaft för att passa spelare som normalt slår ut en trätrea från tee och vill ha lite högre bollhastighet och lite mer förlåtande egenskaper.

En stor SpeedPocket och tyngdpunkten lågt och långt fram – som ju numera är TaylorMades signum – ger dig en stor sweetspot och mindre backspinn. Utseendemässigt är den som storebror, med en mattsvart topp och en svart PVD-träffyta. En TP-modell finns också och denna har en längre hosel, mer flat lie-vinkel och en mer öppen träffyta.

Även AeroBurner Mini kommer 27 mars och standardmodellen (2699 kronor) finns i tre loft, 12°, 14° och 16° med ett lätt Matrix Speed RUL-Z 60-skaft. TP-modellen (3499 kronor) finns i två loft, 12° och 14°, och har ett nytt Matrix Ozik White Tie 70X4-skaft.

AeroBurner Pro-bollar
Sista biten i AeroBurner-pusslet är AeroBurner Pro-bollen, en tredelsboll som sägs ge hög bollhastighet och massor av längd samtidigt som den ska kunna stoppas på en femöring när den landar. TaylorMades Spin Mantle- och Iothane-skal står för den senare delen. Du kan gå in i shopen och beställa bollen direkt, och får slanta upp 299 kronor per dussin.

Länkar