Mizuno hårdsatsar på sitt paradområde – järnklubbor – och nya JPX EZ-serien är inget undantag. Både JPX EZ och JPX Forged är spelförbättrande, var och en på sitt sätt.

De längre järnen i JPX EZ Forged-serien har en Boron-legering i huvudet, vilket ger dig en kombination av längd och känsla som aldrig förr. Ett bredare hålrum ger större flex och därmed högre bollhastighet och stabilitet vid orena träffar vilket tillsammans med extrem perimeterviktning och en mjukt avfasad framkant gör dem till en spelförbättrande klubba för lite bättre spelare. De kortare järnen har en mer kompakt utformning för ökad bollkontroll.

För dig som spelar lite mer sällan och behöver lite mer hjälp, men ändå vill ha den sköna känslan i en Mizuno-klubba är nya JPX EZ 2016-järnen rätt val. Det här är en distansklubba med känsla och stora spelförbättrande egenskaper.

Huvudet har 360˚ Dual Pockets och träffytor med variabel tjocklek som gör även långa järn och mellanjärn mycket förlåtande med högre utgångsvinkel och bollhastighet – utan at kompromissa med känslan.

Med teknisk innovation har Mizunos ingenjörer därmed kunnat ge dig faktiska prestanda i stället för att bara jacka upp loften. "När det gäller bollhastighet och stabilitet är JPX EZ en revolution, särskilt om du vill att en järnsjua ska flyga som en järnsjua", säger David Llewellyn, Mizunos utvecklingschef. "JPX EZ är inte en klubba för den som vill skruva slagen med vilje, men har massor av känsla”.

Båda modellerna i nya JPX EZ-serien har en härligt reflexfri Black Nickel-finish som dock inte är permanent. När klubborna kommer till shoparna strax efter årsskiftet kan du själv välja hur många klubbor du vill ha i ditt set och betala styckpris – JPX EZ för 995 kronor med stålskaft eller 1165 med grafitskaft och JPX EZ för 1300 respektive 1450 kronor.

Länkar