Milled Grind-wedgarna var inte släppta när jag var i West Palm Beach på TaylorMades M1/M2-lansering, men vid övningsgreenen fanns ett par stycken som jag tjuvchippade lite med. Grymt sköna, fin balans och bra tyngd. Och så såg de riktigt bra ut i solen också.

Nya MG-wedgarna är liksom de nyligen lanserade järnen framtagna tillsammans med företagets kontrakterade spelare som levererat feedback, och har sedan genomgått extensiva tester innan de nu äntligen släpps.

Wedgarna har tre olika sulslipningar och är precisionsfrästa för att ge precision och konsekventa resultat i alla lägen. Fräsningsprocessen ger exakta resultat i allt från framkant till grooves och sulradier .

LB (low bounce) ger minst motstånd i kontakten med marken medan SB (standard grind) och HB (high bounce) ger mer motstånd och passar för brantare svingar och mjukare underlag.

Milled Grind-wedgarna har också en djupare skaftinfästning samt en "precision weight port" fylld med en röd polymer. Detta ger tillsammans en mer centralt placerad tyngdpunkt som i sin tur gör träffen mer solid och wedgarna mer förlåtande.

Nya och förbättrade grooves har 38,5 % brantare vinkel för minskad utgångsvinkel och mer spinn än på tidigare modeller. Med tätare intervall finns också plats för en extra groove.

TaylorMade utlovar att Milled Grind-wedgarna i mjukt 8620 kolstål är de wedgar i företagets historia som har störst precision, bäst balans och skönast känsla.

Du kan se kombinationerna av loft och bounce i bildgalleriet ovan. Du kan köpa wedgarna den 15 mars och du får pröjsa 1599 kronor per styck.

Länkar