Tack vare det japanska företagets Grain Flow Forging-process har de levererat sköna smidda vapen till golfspelare i många år nu. Och nya T7 är inget undantag – vilket Luke Donald var den förste att få erfara när han lade dem i bagen inför British Open på Royal Troon.

Till den klassiska känslan kan nu läggas ännu en eftertraktad kvalitet eftersom Mizuno valt bort det mjuka stålet och i stället valt en borlegering där precisionsfrästa Quad Cut-grooves ger dig spinnkontroll med exceptionellt lång hållbarhet. Mjuka wedgar brukar annars slitas hårt och behöva bytas ofta.

Träffytorna har loftspecifika grooves som är bredare och grundare på wedgar med högre loft (54˚ till 62˚) och djupare och smalare på wedgar med lägre loft (45˚ till 53˚) för maximal spinn på både halvslag och fulla slag.

Du kan få T7 som pitching wedge (45˚ till 48˚) med rakare framkant och topplinje för fulla slag – vilket sedan övergår till en mer rundad profil ju högre loft klubban får, tillsammans med mer synlig slipning som ger smalare sula för mer exakt bollträff i olika lägen.

T7-wedgarna finns som brukligt i den vanliga White Satin-finishen men även i en härlig Blue IP-finish som gjorde debut i förra årets S5-wedgar. Mizuno utlovar att detta ska ge dig lite #bluemagic i ditt närspel, men här har vi nog lämnat den tekniska beskrivningen och gått in på lite väl magstark marknadsföring.

T7 finns i loft från 45 till 62 grader – för herrar även för vänsterspelare. Priset ligger på 120 pund/165 euro, vilket sannolikt hamnar någonstans kring 1500-1700 i Sverige.

Länkar