Nya Scotty Cameron Futura X Dual Balance sägs ge maximal stabilitet i rörelsen och träffen med högt motstånd mot vridning (MOI) och motbalanseringen i skaftet. Det här är en variant på den putter Adam Scott hade när han vann US Masters i april, men nu med ett motbalanserat 38"-skaft med 50-gramsvikt i greppänden. det 15" långa Cameron Flat Front Winn-greppet har en färgindikering som visar var du ska hålla och det placerar vikten ovanför händerna.

Poängen med motbalanseringen är att ge en jämn och lugn rörelse med putterns greppände pekande mot naveln i hela rörelsen. Enligt Titleist är detta det bästa sättet att putta och med höghastighetskamera har kan kunnat se att de bästa spelarna i världen har putterns greppände pekande på i princip samma punkt.

Huvudet ser ut som tidigare versioner av Futura X, men är nu 50 gram tyngre. De 400 gram som huvudet väger utgörs av precisionsfräst 6061 aluminium, en tung centrumsektion i rostfritt stål samt de sedvanliga utstickande vikterna som mest liknar Shreks öron. De 50 gram som utgör motbalanseringen i greppet kompletteras med ytterligare 50 gram i huvudet, vilket förklarar skillnaden i vikt.

Finishen heter Frozen Titanium, vilken sägs minska reflexerna, den har två svarta siktlinjer och cherry red-vikter. Träffytans frästa struktur och konstruktionen i aluminium ger ett rent och skönt ljud i träffen. Skaftet är dubbelböjt med offset på en skaftbredd och det ger en square känsla i uppställningen.
Du kan redan nu köpa din Futura X Dual Balance och får då hala fram 3495 kronor. För egen del blir det nog ingen sån i dagsläget, men med lite tur kanske någon julklappsköpare läser det här och överraskar mig med ett hårt paket om ett par veckor.

Länkar