Motocaddy har nu lanserat sin mest tekniskt avancerade elvagn, S5 Connect, som tillsammans med en gratis GPS-app i mobilen visar avstånd och aviseringar direkt på handtaget.

I stället för att ha en klumpig GPS-klocka på armen eller behöva gräva fram mobilen varje gång du ska ha ett avstånd (eller kolla varför den surrar i fickan) kan du alltså i stället se allt det här på elvagnens digitala display.

Här finns avstånd till framkant, centrum och bakkant (yards eller meter) samt par på hålet, klocka och timer för rundan. Här visas också missade samtal, SMS, e-post och notiser från flera andra appar, som Whatsapp och Facebook. Börjar det bli tunt med laddning har S5 Connect också ett USB-uttag.

I övrigt fungerar S5 Connect som de andra utmärkta elvagnarna i Motocaddys sortiment. Den digitala kontrollknappen har nio hastighetsinställningar och en ADC (skicka vagnen upp till 45 meter på egen hand). Konstruktionen är stabil och lätt att fälla upp och fälla ihop, handtaget mjukt och ergonomiskt samt finns ett så kallat EASILOCK-system för att hålla bagen på plats.

Spelar du mycket kuperade banor finns även en Downhill Control-version, S5 Connect DHC. Här motorbromsar vagnen i nedförsbackar och den elektroniska parkeringsbromsen håller vagnen stilla även när du hamnar i kraftiga lutningar.

Motocaddys gratis-app (iPhone och Android) finns på fem språk, bland annat svenska, och kan också användas fristående och har massor av smarta funktioner. 36000 banor med översiktskartor och detaljerade avstånd, "Shot Planning Control" och mycket annat. Och ska vara batterisnål till på köpet. Du kan ladda ned baninformation via wifi innan du går ut så slipper du slösa mobildata.

Utöver att fungera som golf-GPS-app har appen även en supportdel med länkar till Motocaddys webbsida, sökning efter uppdateringar, begäran om nya bandata, handböcker och appspecifika frågor och svar.

S5 Connect finns i två färger, Black och Alpine och kommer att kosta 10999 kronor med ett standardbatteri och 11999 med ett 36-hålsbatteri. DHC-modellen tas tyvärr inte in av distributören i år.

Länkar