Jag såg en annons för UV-ficklampor som man skulle använda för att leta bollar och tänkte att det lät lite för bra för att vara sant. Men va fasen, man måste ju prova. Sagt och gjort, googlade fram billigaste möjliga UV-ficklampa och beställde. 79 spänn plus frakt.

Efter en grillning hos några bekanta där jag ändå skulle köra hem passade jag på att köra ut till golfklubben för att testa om det funkade.

Till en början gick jag på ett relativt "säkert" ställe för bollar, men hittade inte nåt. Fasen också, det här med UV-lampa var kanske inte så bra. Men när jag gick vidare till andra sidan fairway och lös lite i blåbärsriset så blänkte det till. När jag kom några steg närmare fullkomligen lös bollen i UV-ljuset.

Jag jämförde med en vanlig ficklampa (se bildgalleriet ovan) och det var otroligt stor skillnad. Utan UV-ljuset syntes inte bollen alls. Men med UV-ljuset var det som om den hade en inbyggd lampa.

Gick runt lite på i kanten på några hål och vid ett vattenhinder där vattnet sjunkit undan lite. På en timme fick jag ihop en ryggsäck full med bollar, varav de flesta NXT Tour tyvärr, men även halvannat dussin premiumbollar och ett tjugotal dambollar till frugan.

Nu kommer jag nog inte att lägga någon större tid på att leta bollar, jag har ju annat för mig. Men det var faktiskt riktigt spännande att traska runt i sommarnatten på en skattjakt. Och äldste grabben blev så taggad att han ska ut och leta. Får nog ta provision mot att han får låna UV-lampan ... :)

Länkar