I lanseringen av nya Nexlite Boa 005 förklarar Mizuno att det är den nya syntetiska ovandelen, det man kallar Kuraray, som gör den till en av de lättaste skorna i sin klass. Mizuno vet också vad man pratar om när det gäller skor – de är måhända inte så stora här, men i Japan är man tredje störst både räknat i volym och intäkter.

Ultralätta Nexlite Boa 005 har den genialiska Boa-snörningen i stället för skosnören, vilket gör hanteringen mycket smidigare. Det är också busenkelt att justera passformen så att skon sitter som gjuten. Tekniken med en slitstark, nylontäckt stålvajer och en smart knapp har livstidsgaranti (skons livstid alltså).

Den syntetiska ovandelen Kuraray gör Nexlite Boa 005 vattentät. Den innebär också att en sko klockar in på bara 285 gram totalt. Då har den utöver Boa också bra dämpning i mellansulan och en greppsäker yttersula med sex iG4f-mjukspikar.

Nexlite Boa 005 kommer som herrskor i storlekarna 6.5 till 11 och två modeller, helsvarta eller vita och blåa. Priset i svenska kronor är inte meddelat, men de 150 euro som nämnts lär hamna någonstans kring 1500 kronor.

Länkar