Golfkläder har generellt sett relativt lika ut under ganska lång tid. Nike har nu tänkt ändra på det. Performance tights och golftröjor med lite annorlunda design kompletterar de mycket otraditionella Chukka-skorna vi skrivit om tidigare.

Performance tights är en vanlig syn på löpare och gymmen, men nu vill Nike att vi även ska ha dem på golfbanan. Nya Nike Golf Hyperwarm-tights ger en kompressionskänsla och ett utseende som trotsar traditionerna.

Rörelsen förbättras, kroppstemperaturen regleras bättre och du får ett extra lager värme med Nikes tights som håller dig torr via Dri-FIT-materialet med hög stretch. Nike-spelaren Scott Pickney är en av dem som redan använder dem och menar att de ger en mer atletisk känsla och gör att benen känns bättre efter spel och träning.

Nikes Hyperwarm Tights finns redan till salu och kostar 450 kronor.

Golftröjor med personlighet
Golfmodet känns kanske lite stabbigt och konservativt, men har ändå utvecklats kraftigt från gamla tiders  kostym och slips via 70-talets utsvängda brallor och vansinniga färger till det lite mer diskreta mode som gällt ett tag. Nike vill nu fortsätta den evolutionen med kläder som känns mer ungdomliga och inte är kopior på andra grejer.

Nike Golfs nya designer, med moderna snitt och kragar är en fortsatt evolution där idrottsmän vill ha det utseende och den känsla som bäst passar för dem. Kragarna har distinkta utformningar – blade, roll och classic, medan passningen är standard, för en avslappnad och bekväm passning, eller modern slim, med maximalt rörelseutrymme och en modern stil.

Rory McIlroy är en av de som använder nya Nike MM Fly Blade Polo. ”Jag vill ha en tröja som sitter bra. Som jag kan dra på före rundan och glömma”, säger McIlroy says. Lätt Dri-FIT-material och ergonomiska sömmar samt en krage med ny blade-design ger komfort och ett elegant utseende. ”När jag fick prova den prototyp de tog fram åt mig så tänkte jag direkt: Den här är det! Jag ville inte lämna den ifrån mig."

Även MM Fly Roll Polo och MM Fly Framing Commander Polo ingår i Nike Golfs vår/sommar-kollektion "disruping the status quo". Priserna ligger på rimliga 700-750 kronor.

Länkar