Nike Golf släpper nu den nya VRS Covert 2.0-familjen med drivers och utlovar mer längd och mer förlåtande egenskaper. Kvar finns hålrummet, den så kallade High Speed Cavity Back-tekniken, som fördelar vikt mot hälen och tån för ökad bollhastighet och större stabilitet över hela träffytan. Den så kallade Fly-Brace-tekniken är en förstärkning av klubbhuvudets bakre del som fokuserar träffenergin, flex och energiöverföring till träffpunkten.

VRS Covert 2.0 har ytterligare två egenutvecklade egenskaper – en större och omdesignad NexCOR-träffyta för högre bollhastighet och mer längd samt FlexLoft-justeringsmöjligheter för inställning av loft från 8,5° till 12,5° oberoende av träffytans vinkel som kan ställas i tre positioner.

Standardskaftet är Mitsubishi Rayons Kuro Kage och VRS Covert 2.0 Tour-modellen har fått Kuro Kage Silver 60 med titan/nickelfibrer i spetsen för mer stabilitet och lägre spinntal. Standardmodellen VRS Covert 2.0 har Kuro Kage Black HBP Graphite 50 som har en högre balanspunkt och kan ge högre svinghastighet utan att öka skaftlängden.

Nike VRS Covert 2.0 Tour och Nike VRS Covert 2.0 kommer båda 31 januari 2014 och kommer att kosta 3995 kronor respektive 2995 kronor.

Flera av Nikes kontrakterade spelare, som Rory McIlroy, Kevin Chappell och Nick Watney, har redan spelat tävlingar med VRS Covert 2.0-drivern. De sägs vara imponerade av förbättringarna så att de kan vara mer aggressiva från tee.

Länkar