Enligt Nike är Covert världens första "High Speed Cavity Back Driver". Detta syns tydligt eftersom det helt enkelt ser ut att saknas en stor del av klubbhuvudet. Hålet ska dock innebära att vikten flyttas till häl och tå vilket och därigenom skapar en högre MOI (moment of internia). Och högre MOI ger längre slag även vid träffar utanför sweet spot. 

Givetvis är klubban justerbar. Nike kallar sin teknik för FlexLoft Adjustability System. Till VR_S Covert har de förbättrat systemet och det går nu att göra 15 olika inställningar med hjälp av skaftet. Det går att sätta upp klubbladet öppet, stängt eller neutralt och loftet går att ändra från 8,5° till 12,5°.

Klubban kommer i två varianter, en standard och en tour-modell. Standardmodellen är 460 cc stor och kommer att kosta 2 995 kronor. Tour-modellen är  i sin tur 430 cc och har en lite djupare träffyta vilket ger en mer pentrerande bollbana och möjlighet att arbeta bollen bättre. Tour-modellen kostar tusen kronor mer och landar alltså på 3 995 kronor.

Båda modellerna har Mitsubishi Rayons nya skaft Kuro Kage. 50 respektive 60 gram. Nike VR_S Covert släpps i hela europa den åttonde februari.

Så frågan är väl bara om golfare är redo för röd skinande driver med ett stort hål i? Men klarade vi av vita drivers så ska vi väl fixa det här också?

 

Länkar