Ja, så är det äntligen officiellt. Det som i princip alla redan vetat om ganska länge. Nike signar Rory McIlroy på ett flerårigt avtal, men utan att avslöja några detaljer. Man förnekar dock den siffra på 250 miljoner Euro över 10 år som det ryktats om.

McIlroy kommer nu att ha kläder, keps, skor, boll och klubbor från Nike och går direkt på nyheten Nike VR_S Covert Tour (9,5 grader, neutral position) och säger själv att, "Världens första cavity back-driver är fantastisk. Den är snygg och cool, och den fungerar riktigt bra".

Med ett likadant Mitsubishi Diamana Prototype-skaft som han tidigare hade i sin Titleist 913-driver sägs han få upp bollhastigheten till 180 mph och langa ut bollen 300 yards – carry!

Mer överraskande är kanske att han släpper sin Scotty Cameron-putter och i stället väljer en Nike Method 006 prototype, för övrigt samma putter som Russel Henley hade i sin vinnarbag på Hawaii i helgen. Puttern och bollen tros bli de två saker som han får jobba mest för att bli bekväm med.

Tillkännagivandet var en riktigt högtidlig ceremoni, vilket Rory tycks ha varit ovetande om då han dök upp i jeans. Tiger Woods gratulerade sin unge kollega via ett inspelat videoklipp och hälsade honom välkommen till Nike-familjen.

Rorys nya Nike-utrustning:
Driver: Nike VR_S Covert Tour, 9,5°, neutral position
Trätre: Nike VR Pro Limited Edition, 15°
Träfem: Nike VR Pro Limited Edition, 19°
Järnklubbor: Nike VR Pro Blades (3-PW)
Wedgar: Nike VR Pro (54°, 60°)
Putter: Nike Method 006 Prototype
Boll: Nike 20XI X
Klädkollektion: Nike Golf Tour Performance Collection
Skor: Nike Lunar Control

Smygtagna bilder på Rorys Nike-utrustning

Länkar